Hamiltons revansch i Barcelona-kvalet

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Verstappen imponerade i sitt första F1-kval för Red Bull

1 av 2 | Foto: AP

Han fick chansen i Red Bull.

Och tog den direkt.

Tonåringen Max Verstappen står i andra startled.

– Vi var verkligen snabba, säger han.

– Men målet var faktiskt bara att njuta.

Lewis Hamilton har haft en tung inledning av säsongen, han har fått se sig slagen av sin teamkollega Nico Rosberg vid samtliga fyra lopp i år - men i Barcelona slog han tillbaka. De två senaste årens världsmästare tog pole position i Spaniens GP.

Han gjorde det på en bana där det är näst intill omöjligt att köra om - 19 av de 25 senaste segrarna har startat från pole position.

– Det finns ingen bättre position att starta på än första, så jag är nöjd, säger Lewis Hamilton på presskonferensen.

– Jag har dessutom jobbat mycket med att få till starten.

VM-ledaren Nico Rosberg som vunnit de sju senaste loppen startar från ruta två.

– Jag är självklart besviken över att jag inte var snabbast, säger Rosberg.

– Men det är långt till första kurvan i morgon och det finns flera möjligehter att ta sig förbi under loppet, med strategier och annat. Det är loppet som räknas och jag ska se till att ta chansen när jag får den.

Verstappen imponerade

Det andra startledet tillhör Red Bull. Daniel Ricciardo gjorde ett mycket bra sista varv i Q3 och tog tredje startpositionen.

– Jag är otorligt nöjd över att vara tillbaka i toppen och jag är väldigt nöjd med att vi är före båda Ferraribilarna, säger Daniel Ricciardo.

– Jag visste att jag hade ett varv på mig att göra det i Q3 och jag visste exakt var det fanns extra tid att häta, sedan handlar det om att lyckas göra det också. Den här gången så gick det bra.

Intill honom imponerade hans nya teamkollega, tonåringen Max Verstappen. I sitt första kval för Red Bull slog han både Kimi Räikkönen, Ferrari och dennes teamkollega Sebastian Vettel.

– Vi var verkligen snabba, men målet i dag var egentligen bara att njuta. Allt gick som det skulle, men det kommer att ta ett par tävlingshelger innan allt är på topp. Jag tycker att jag är på rätt väg, säger 18-åringen till motorsportmagazin.

– Jag hoppas på en bra start för med sett till vår pace är det möjligt att ta en pallplats.

Ericsson snabbast

Marcus Ericsson och Sauber lämnade kvalet redan i Q1, men svensken var tre tiondelar snabbare än sin teamkollega Felipe Nasr.

– På första tärningen gick det helt åt pipan, men sedan har vi hittat tillbaka till bilen och så som jag trivs med dem. Det är klart att startplats 19 inte är helt bra, men jag måste titta på mig och min prestation och jag tycker att jag gjorde ett bra jobb, säger han till Viasat Motor.

– Det är klart att vi kommer att ligga längre bak i fältet och kämpa mot de andra och det kommer att vara svårt att ta oss längre fram, eftersom de andra är lite väl snabba. Vi ska försöka vara smarta med våra strategier och ta de möjligheter som bjuds under loppet.

Spaniens GP startar kl 14.00 i morgon söndag och sänds i Viasat Motor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM