”Har lite svårt att förstå vad vi säger”

avPer Bjurman

NEW YORK. Den helsvenska kedjan med Nicklas Bäckström Marcus Johansson och Andre Burakovsky fortsätta förgylla den tidiga grundserietillvaron för Washington. 

I natt gjorde ”Mojo” målet som definitivt dödade bortamatchen mot Florida.

– Vi trivs väldigt bra ihop. Det är väl bara Nicklas som ibland har lite svårt att förstå vad vi skåningar säger, skojar han när Sportbladet pratar med honom efter 4-2-segern.

Foto: TT

Säsongen har, ännu en gång, börjat bra för Washington Capitals – och en av anledningarna är att den helsvenska kedja coachen Barry Trotz satt samman är så effektiv.

Marcus Johansson, Nicklas Bäckström och Andre Burakovsky spelar ihop varje match och producerar nästan ständigt. 

– Ja, vi trivs väldigt fint ihop. Vi har fostrats på ungefär samma sätt som hockeyspelare och tänker likadant, säger Johansson på telefon från Fort Lauderdale.

Han fortsätter:

– Om vi pratar svenska på isen? Jajamensan, och det har vi såklart nytta av. Det är väl bara Nicklas som ibland har lite svårt att förstå vad vi skåningar säger, he he.

Mot Panthers i natt behövde ”Mojo” dock ingen hjälp av sina landsmän för att med en minut och 20 sekunder kvar av tredje perioden sätta den 4-2-puck som definitivt punkterade matchen. Backen Jason Demers råkade tappa pucken rakt på svenskens klubba och han kunde helt fri skrinna fram och stänka in den bakom Roberto Luongo.

”Blir jäkligt kul”

– Jag hade flyt där, pucken studsade över hans klubblad och landade precis på mitt i ställe, förklarar han.

– Men det var riktigt skönt, det var ju lång tid kvar på klockan så det hade kunnat bli farligt.

Caps delar nu, efter fyra spelade matcher,  förstaplatsen i östra konferensen med Montreal och har anledning att känna sig rätt nöjda.

– Jadå. Det finns saker som kan bli bättre, men vi har tagit poäng i varje match och då kan man inte klaga. Nu har vi Rangers hemma på lördag. Det ska bli jäkligt kul, säger ”Mojo”.

Henrik Lundqvist är härmed varnad.

Motståndarna har en blågul kedja – och den är vass.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se