”Jag inser absolut ironin i ordvalet”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Skulle säga något positivt - blev ofrivilligt viral succé

Foto: Foto: Bildbyrån, Porträtt: Lars-Åke Wigelius

När Vetlanda skulle presentera sin nya matchtröja bad de publikfavoriten Patrik Johansson säga något positivt om den.

Ett ord senare blev 28-åringen en viral succé på sociala medier.

– Stilren, sa Johansson.

Debatten om snygga eller fula matchtröjor är en ständigt närvarande del av idrottsvärlden. Men det är inte helt vanligt att bandyklubbar får en central plats i diskussionen.

”De skrattar åt det”

Men så blev fallet i sociala medier sedan Vetlanda presenterat sitt nya matchställ.

– Det är en del som hört av sig på Twitter och Facebook. De skrattar åt det. Jag ser också absolut ironin i det, det är ju roligt, säger Vetlandas Patrik Johansson.

Genomslaget kom efter att 28-åringen beskrivit Vetlandas nya matchtröja som ”mycket mer stilren och snyggare nu” trots 16 olika reklamtryck bara på framsidan av tröjan. Bilden, tillsammans med rubriken på klubbens hemsida ”Mycket mer stilren tröja nu”, blev en framgångsrik krydda i klickjakten för många.

Är den stilren?

– Nej, det är väl fel ord. Det jag försökte säga var att jag spelade i VBK för tio år sedan och då hade tröjorna tryck med stora färgplattor bakom men nu är allt i alla fall i samma färg. (Andreas) Söderman som jobbar med vår hemsida hörde av sig och frågade om jag kunde säga något positivt om matchtröjan och det var vad jag ville få fram. Men stilren var kanske fel ordval.

”Blir lite julgranar”

– Bandyklubbar överlag har mycket att jobba på. Vi har inte marknadsvärdet så att vi kan ha en stor sponsor utan måste ha många. Det blir lite julgranar då i vissa fall. Men det jag tycker är positivt är att alla våra logotyper i alla fall är i samma färg. Vetlandas gulsvarta så då blir tröjan fortfarande gulsvart.

Du säger på hemsidan vilka som har snyggast matchtröjor i Bandysverige men vilka har egentligen fulast?

– Den är svår. Den kan jag tyvärr inte bjuda på. Jag kan bjuda på ironin i det här men inte på det. Haha.

Publicerad:

LÄS VIDARE