Profilen pausar för sabbatsår i Burma

Dahlquist: Största problemet hur jag ska få in matcherna

Jonas Dahlquist
Jonas Dahlquist

Med allsvenskan över tar ”Mr Allsvenskan” ledigt.

Jonas Dahlquist meddelar nu att han inte kommer finnas med i C Mores sändningar från säsongen 2017.

– Jag har haft det inskrivet i kontraktet, säger Dahlquist till Sportbladet.

På torsdagen lotsade Jonas Dahlquist tittarna genom säsongsavslutningen med prisgalan Allsvenskans stora pris i TV12. På fredagen meddelar ”Mr Allsvenskan” nu att inte bara årets säsong är över för hans del – utan även nästa.

Tv-reportern kommer att resa med sin sambo för utlandsjobb det kommande året.

”Hård censur på internet där”

– Min sambo är kommunikationschef för Läkare utan gränser och vill jobba utomlands i projekt så jag hade inskrivet i mitt kontrakt att jag kan ta ett sabbatsår. Så de har vetat om det ganska länge och nu passade det, säger Dahlquist.

Destinationen är inte helt klar men det mesta pekar på att nya hemlandet blir Burma. Något som medför stora problem för fotbollstokige Dahlquist.

– Jag får försöka hitta någon VPN-server i Burma och kolla matcher, fast det är olagligt där. De har hård censur på internet så jag vetifan hur jag ska göra. Mitt största problem är hur jag ska få in sändningarna.

Vad ska du annars göra där?

– Det är inte klart. Vi har tre barn så vi måste se hur det fungerar med skola och så, att det löser sig för dem. Om det sedan finns tid över ska jag kanske hitta något att jobba med där men det är inte bestämt för min del.

”Ser 100 matcher per säsong”

Vad kommer du sakna mest med jobbet på C More?

– Jag kommer sakna sändningarna i stort med allt sånt och sedan själva fotbollen så klart. Jag vet inte hur många matcher jag gjort de senaste åren men jag ser runt 100 allsvenska matcher per år på plats. Jag kommer sakna helheten där med alla människor på plats som jobbar runt på arenorna, spelarna, ledarna, allt.

När Dahlquist återvänder i januari 2018 återstår ett år på kontraktet med C More.

– Egentligen vill hon (sambon) att vi ska åka iväg i tre år, men någon måtta får det vara. Så länge överlever jag inte utan allsvenskan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.