Amatören Qvicker överraskade alla

SPORTBLADET

Fem birdies första dagen – slog Scandinavian Masters med häpnad

Foto: ÖVERRASKNING Fredrik Qvicker överraskade genom att gå fem under par på den första rundan av Scandinavian Masters.

Strange, Qvicker, Walker.

Det är topptrion i Scandinavian masters efter första ronden.

Bland dem döljer sig faktiskt en svensk – Fredrik Qvicker, 21..

Fredrik Qvicker, tillhörande Lindö Golfklubb norr om Stockholm, spelade sin livs runda på torsdagen. Med 65 slag, fem under par, ligger han på delad andraplats, ett slag efter australiern Scott Strange.

– Jag har gjort 63 (-7) tidigare, men det här är annorlunda. Jag hade givetvis inte räknat med att göra 65 i dag, säger en överraskad Fredrik Qvicker.

– Jag var rejält nervös på första tee, men jag fick en bra träff med drivern och sedan har det bara varit kul där ute.

Pluggar i USA

Qvicker bor i Chattanoga och ska börja andra året på University of Tennessee. Han är en av 17 svenska collegespelare i USA och utvecklingskurvan har pekat brant uppåt sedan han slutade med ishockey för tre år sedan.

– Jag har tränat mycket och det har gett resultat. För varje år har jag förbättrat mig två-tre slag, berättar han på sin första presskonferens.

Qvicker inledde med par på första nio hålen. Sedan började bollen att rulla i hål. Han gjorde birdie på nio och tio, sedan ett par på tolvan och 13, därefter birdie på 14, 15 och 16.

– Det var ett härligt flyt och det förstås väldigt kul att spela. Jag träffade greenerna väldigt bra och enda problemet var på 17:e hålet då jag hamnade i ruffen. Men jag lyckades rädda par efter att ha satt en bra putt, berättar Qvicker.

Bara ha kul

Qvicker har tidigare försökt kvala in till Scandinavian Masters men bommat. Det gjorde han även i år i kvalet på Frösåker utanför Västerås, men förbundskaptenen Peter Svallin gav 21-åringen ett wild card.

På fredagen blir det sovmorgon för amatörspelaren från Vällingby med starttid 12.40. Det kan kanske behövas eftersom många tankar lär fara runt i huvudet på Qvicker i natt.

– Jag ska bara gå ut och ha kul, något annat tänker jag inte på, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf