Birdie slog en Annika

SPORTBLADET

I dag kan supersvenskan vinna med största marginalen någonsin

I dag kan Annika Sörenstam vinna med sin största segermarginal någonsin. Världsettan går ut med sju slags ledning i Dubai ladies Masters.

Hon laddade upp inför avgörandet med en oförglömlig birdie: Ett möte med - en jaktfalk.

Foto: Birdie... Hellre en fågel i handen än en järnfyra i skogen.

Dubai Ladies Masters på Emirates Golf Club är finalturneringen på Europatouren och Annika Sörenstams första resa till den mest välmående delen av Mellanöstern.

När turneringen i dag avgörs har svenskan sju slag till godo på rivalen Karrie Webb. Ytterligare ett slag efter, på tredje plats, finns Helen Alfredsson.

Många tar för givet att Sörenstam i dag vinner sin femte seger för året. Världsettan har aldrig förlorat en ledning på sju slag tidigare.

När Annika Sörenstam imorgon lämnar Dubai kan hon se tillbaka på annat än bara vinnande golf.

I fredags kväll var hon på ökensafari, där hon bland annat red på kamel - och ställdes öga mot öga med en jaktfalk, som fick sitta i hennes vänsterhand.

Det blev nervöst

- Det jag kanske kommer att minnas mest är nog att få hålla i falken. Men det blev lite nervöst, för den lyfte ju hela tiden. Och handsken gick ju bara en liten bit upp på armen.

Annika Sörenstam kan i dag vinna med sin största segermarginal någonsin. Sju slags ledning kan betyda en seger med runt tio slag och hennes tidigare rekord (från 2002) är seger med elva slag till godo mot övriga jagande.

Gäller bara att göra tillräckligt med, just det, birdies.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf