Hetast i öknen

SPORTBLADET

Storspel av Sörenstam i Dubai

I natt red Annika Sörenstam på kamel – som belöning för sin stora ledning i nya Dubai Ladies Masters.

– Det här ser jag verkligen fram mot, sa världsettan förväntansfullt innan hon gav sig iväg ut på sanddynerna.

USA-touren är inne i en tre veckor lång Asien-turné och spelar den här veckan i Sydkorea. Men Annika Sörenstam och de bästa europeiska spelarna på touren har valt nya och smått exklusiva tourtävlingen i Dubai, som är finalen på Europatouren.

Och efter två dagars spela på världsberömda Emirates Golf Club har Sörenstam ryckt i toppen av ledartavlan. Hon är elva slag under par inför helgen – fem före Karrie Webb, Australien.

– Jag är helnöjd efter att ha spelat väldigt bra golf, sa Annika som gör sitt första besök i Mellanöstern.

Sörenstam har bara gjort en bogey på 36 hål och trivs utmärkt på den heta ökenbanan. I natt passade hon dessutom på att lämna golfbanan efter fem dagars spela – för att göra en ökenutflykt med goda vänner.

– Vi ska både rida kameler, titta på solnedgången och kanske lite annat som är typiskt för det här området, berättade hon kryptiskt före avresan.

– Jag ser fram mot utflykten och är förhoppningsvis tillbaka här i morgon, för resten av turneringen.

Dubai Ladies Masters är den första stora damturneringen att spelas i Mellanöstern och Sörenstam och Webb är de största stjärnorna i ett startfält som även innehöll en lång rad svenskor. Åsa Gottmo och Helen Alfredsson delar nionde plats men är hela åtta slag efter den svenska världsettan.

Fortsättning följer tidigt i dag, svensk tid, och förhoppningsvis har Annika Sörenstam återvänt välbehållen från sitt ökenäventyr.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf