Kan stoppas – av Youtube

SPORTBLADET

Hemligt klipp sprids där Hamilton tros bryta mot reglerna under Japans GP

Lewis Hamilton är i Kina för att ta hem VM-titeln.

Men han kan fällas redan innan loppet – av en privatfilm utlagd på internet.

Foto: Lewis Hamilton.

McLarens-Mercedes 22-årige debutant vann regnloppet i Japan förra söndagen och eftersom Fernando Alonso körde ur skiljer det tolv poäng mellan dem efter 15 av 17 lopp.

Lewis Hamilton kan bli tidernas yngsta världsmästare på söndag, om han inte stoppas av en privatvideo – utlagd på internetsajt­en Youtube.

– Vi har fått in nya bevis och vi går igenom dem, hälsar FIA, det internationella bilsportförbundet .

Tv-kamerorna missade

En person ur publiken har fångat det som Tv-kamerorna missade och man ser hur Lewis Hamilton, som kör bakom säkerhetsbilen, saktar ner och kör ut till höger. Mark Webber, Red Bull, som ligger bakom honom bromsar hårt för att inte köra om honom och Toro Rossos Sebastian Vettel kör in i australiensaren.

Detta gör att både Sebastian Vettel och Mark Webber tvingas bryta och tysken tilldömdes även ett straff.

Båda två påpekar nu att Lewis Hamilton orsakade olyckan.

– Hamilton gjorde ett skitjobb bakom säkerhetsbilen, säger Mark Webber till The Times.

– Hans agerande bidrog till att Sebastian körde in i mig. Vi blev förvirrade av det som han sysslade med, det var tydligt att han inte gjorde det han skulle.

Mark Webber syftar på att Lewis Hamilton gasade och bromsade och inte höll en jämn rytm bakom säkerhetsbilen. Inte heller Sebastian Vettel har någon förståelse för brittens körning.

– Vi människor reagerar på rörelse och plötsligt såg jag hur Lewis drog sig ut mot höger och saktade ner väldigt mycket, säger tysken till The Guardian.

– Jag undrade vad som hade hänt med honom. Jag trodde att han skulle bryta loppet och när jag tittade tillbaka satt jag redan i baken på Mark.

Button klagade

Även Jenson, Button, Honda, som låg fyra klagade på VM-ledarens rytm.

Lewis Hamilton riskerar nu att antingen bli av med de tio poäng han körde in i Japan eller också kan han tvingas tillbaka tio placeringar i starten på söndag. Om tävlingsledningen väljer något av de alternativen är VM-kampen helt öppen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport