Ekström säkrade DTM-titeln

SPORTBLADET

Vann tyska bilserien för andra gången

Stockholm (TT)

En tredjeplats på Hockenheim räckte för att Mattias Ekström skulle ta hem andra titeln i DTM.

Ekström var knappa sekunden före värste konkurrenten Bruno Spengler.

Efter skandalscenerna i Barcelona senast fruktade många att DTM-avslutningen på Hockenheim skulle bjuda på en rad demolerade kofångare den också. Men den här gången fick Mattias Ekström, Audi, köra sitt lopp i fred och säkrade titeln utan större problem.

– Precis när racet var slut så tyckte jag bara det var skönt att allting var över men nu har jag faktiskt börjat kunna njuta av vara mästare för andra gången, säger Ekström till Radiosporten.

En av konkurrenterna, Martin Tomczyk, körde sönder bilen redan på första varvet och var borta. Det gällde då för Ekström att hålla kanadensaren Bruno Spengler bakom sig.

Svensken fick en bra start och gick upp i ledning men förlorade den till Jamie Green efter nio varv. Till Radiosporten säger Ekström att han flyttade sig med flit, att det var en del av taktiken att försöka få köra ensam och slippa en massa hårda fighter.

Men det blev riktigt spännande när även Timo Scheider passerade och Spengler närmade sig varv för varv.

– Det var ett stentufft race och de sista varven låg Bruno Spengler alldeles bakom mig och när vi kom över mållinjen skilde det mindre än en sekund, säger Ekström.

– Skönt att kunna knyta ihop påsen till slut.

En tredjeplats strax före Spengler, Mercedes, och Ekströms andra triumf i den tyska bilserien var ett faktum. Svensken slutade sammanlagt på 50 poäng före Spengler med 47 och Tomczyk med 40. När han jämför årets seger med den första 2004 så finns ingen tvekan:

– Det är roligast att vara mästare 2007, ett år jag aldrig kommer att glömma. Stenhårt från början till slut. Vi har kört ungefär 10000 mil racerbil och att det skiljer en sekund på slutet... det kan nästan inte bli jämnare än vad det blivit i år.

– Att det avgörs i sista racet på sista varvet är ju det som alla drömmer om, speciellt om man är den som vinner.

Segern skulle Mattias Ekström fira med ett glas sockerdricka.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport