”Jävligt besviken”

SPORTBLADET

Johansson krossad av Karlovics serve

Besten Ivo Karlovic blev för stark.

Den 208 cm långe kroaten servade Thomas Johansson sönder och samman och vann Stockholm Open efter finalseger 6–3, 3–6, 6–1.

– Jag är jävligt besviken på det sättet jag spelade, säger Johansson till Svt.

Svensken fick en tung start. Efter att spelarna följts åt bröt Karlovic Johanssons serve fram till 4–2 och servade sedan enkelt hem setet.

– Det är ingen publikvänlig tennis och inte mycket applåder heller. På sikt är det förödande för tennisen om Karlovic tar sig in bland de tio bästa för det är oerhört svårt att besegra honom. Det är ingen skönhet tennismässigt, sa expertkommentatorn Janne Gunnarsson i Svt.

Foppa och Brolin på plats

Men Thomas Johansson tog sig samman i det andra setet, inför ögonen på bland annat Peter Forsberg och Tomas Brolin, och lyckades omgående bryta Karlovocs serve. Kroaten hade dessförinnan bara tappat ett enda servegame i hela Stockholm Open.

Men i det sista setet blev Karlovic för stark. Han bröt Johanssons serve omgånde och efter bara 15 minuters spel ledde han med 5–0.

Han servade sedan enkelt hem matchen med ett blankt sistagame och vann totalt med 6–3, 3–6, 6–1. Karlovic dunkade totalt in 25 ess.

Nästan en miljon i prispengar

– Jag är fruktansvärt besviken på det sätt jag spelade i dag, framför allt i tredje set. Det får liksom inte ske, säger Johansson till Svt.

– Det får inte bli 6–1 mot en sån här kille. Visst, han spelade jättebra, men ändå. Det är inomhus, det är snabbt, det ska inte bli såna siffror.

Som belöning fick Karlovic 950 000 kronor i prispengar.

– Jag är jätteglad. Jag försökte att serva mot hans kropp och det gick hem, säger Karlovic till Svt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis