Lyckades med målet

Har siktat på Vancouver i fyra år – nu kan de splittras.

Lag Anette Norberg hade redan vunnit allt som går att vinna.

Men det räckte inte.

De hade ett mål kvar – att vinna OS i curlingens hemland.

I natt lyckades de med det.

För fyra år sedan vann Sverige OS-guld i curling i Turin, efter en match som har gått till historien tack vare den makalösa avslutningen där Sverige vann i den elfte omgången, och Anette Norberg och Eva Lund firade med att kyssa varandra.

När de hade vunnit det guldet innebar de att de hade vunnit allt som går att vinna. De har vunnit EM (sex gånger), de har vunnit VM (två gånger) och de hade vunnit OS.

På våren samlades de för att diskutera framtiden. Skulle de satsa vidare?

De kom fram till: Ja, det ska vi.

En av de viktigaste anledningara: OS 2010 skulle gå i Vancouver, Kanada. Och Kanada är curlingens hemland, med över en miljon utövare.

Splittras förmodligen

Hur framtiden blir är dock osäkert. Redan inför säsongen aviserade Cathrine Lindahl att hon funderade på att sluta, och i september sa Anna Le Moine så här till Länstidningen:

– Vi övriga i laget har inte tagit något slutgiltigt beslut om framtiden efter OS. För egen del talar dock det mesta för att OS blir slutpunkten också för mig. Detta främst beroende på att jag nyligen blivit mamma.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN