Ogier stannar hos Citroën i tre år till

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fransmannen tackade nej
till erbjudandet från Ford

Foto: Citroën Racing
Sébastien Ogier grattas av Sébastien Loeb efter sin första VM-vinst. Nästa år kör de tillsammans i Citroëns huvudteam.

Sébastien Ogier har skrivit på för tre år till med Citroën och flyttas upp i huvudteamet där han kommer att tävla med Sébastien Loeb.

Så ser Citroëns rallysatsning ut för 2011.

Citröen har gjort klart med Sébastien Loeb för ännu en VM-säsong. Nytt är också att Sébastien Ogier blir kvar, Ogiér flyttas upp till huvudteamet och har skrivit ett treårskontrakt.

Treårskontrakt

– Citroën Racing har förberett för en framtid med Sébastien Ogier under en längre tid. Det är därför vi ville skriva treårskontrakt med honom. Dani Sordo finns också med i planerna för nästa år, men vi måste finslipa vår budget innan vi kan gå ut med hela vårt program, säger Citroëns racingchef Olivier Quesnel, i ett pressmeddelande.

Att Ogier tackade nej till Fords erbjudande är kanske ingen större överraskning eftersom fransmannen har kört för Citroën sedan han debuterade i VM.

– Jag har alltid sagt att mitt val har varit att stanna hos Citroën och jag ser verkligen fram emot att köra den nya Super 2000-bilen nästa år, säger Ogier i ett uttalande.

Sébastien Ogier kommer att köra för huvudteamet från och med deltävlingen i Finland i slutet av månaden.

Loeb fortsätter

Hans namne, Sébastien Loeb firar tioårsjubileum med Citroën nästa år. Loeb har kört för stallet sedan 2001 och han har ingen lust att sluta.

– Mitt kontrakt med Citroën går ut den här säsongen så jag hade möjligheten att lägga av. Men min motivation och viljan att vinna är lika stark som tidigare. Jag tror att nästa år kommer att bli mycket intressant eftersom de nya bilarna kommer att vända på korten en hel del. Vi jobbar redan för fullt med vår nya Citroën DS3 och jag kan knappt bärga mig tills jag får se hur den står sig mot de andra märkena. Men först fokuserar jag för fullt på att vinna min sjunde VM-titel, säger Loeb i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally