Henriksson kung i JSM

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog hem guldet
efter stor dramatik

Foto: Victor Henriksson
Victor Henriksson vann JSM-guldet trots bromsproblem och två avåkningar.

Det blev en dramatisk final i JSM-klassen i rally. Victor Henriksson och Johan Carlsson slogs ända in på mållinjen, och när tävlingen var över stod de båda på samma poäng.

Det blev en nervpirrande fajt i JSM-klassen i Katrineholm. Victor Henriksson låg i topp inför helgens tävling, skuggad av Johan Carlsson. Och det blev liksom i flera av de andra SM-klasserna strid ända in på mållinjen.

Strul med bromsarna

– Trots bromsproblem och två avåkningar lyckades vi ta oss till service med en hel bil. Efter att ha åtgärdat bromsarna var målet att bara ta det lugnt mot mål, förklarar Victor Henriksson på sin webbplats.

Men det gick inte att slå av för mycket, Johan Carlsson var fast besluten om att slåss om JSM-guldet. Degerforsföraren och hans co-driver Johan Lövgren var riktigt på hugget och kunde vinna tävlingen med knappa 19 sekunder. Men segern till trots, det räckte inte utan det blev Victor Henriksson som klarade JSM-titeln.

– När vi slog av på tempot tickade klockan fort och vi var tvungna att attackera igen för att avancera. När guldet väl var klart kändes det oerhört skönt med tanke på hur nära vi varit tidigare år, säger Henriksson på sin webbplats.

Samma poäng

Efter fem tävlingar slutade Victor Henriksson och Johan Carlsson på samma poäng, men Henriksson vann tack vare fler segrar. Trea i JSM-klassen blev Nils Fransson som även blev svensk mästare i klassen otrimmat 2WD.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally