Anja Pärson flyger in egen naprapat

”Skönt att det
har blivit inställt”

WHISTLER. Allt fokus har varit på Lindsey Vonns skada, men Anja Pärson kämpar också mot smärtan. I veckan flögs en naprapat in enbart för att behandla henne.

– Det blir mycket massage av ben och rehabträning av knän, säger Carl-Fredrik Andersson.

Anja Pärson flyger in en egen naprapat för att få behandling för sina knän.
Anja Pärson flyger in en egen naprapat för att få behandling för sina knän.

Alpinlandslaget delar på en naprapat i OS. Den andra är här enbart för Anja Pärson. På natten till måndagen landade Carl-Fredrik Andersson i Kanada för att ta hand om den svenska stjärnan som i?dag kör störtlopp – om vädret tillåter.

– Anja har hållit på och åkt under många år, så knäna blir påverkade. Naturligtvis blir det mer påfrestningar om man kör alla grenar.

Pärson har tävlat mest

Pärson har gjort fler vc-tävlingar än någon konkurrent i OS och slitaget märktes, inte minst i januari då hon skadade knäet. Så det är inte bara Vonn som har tjänat på att träningar ställts in och kombin skjutits upp.

– För Anja är det skönt att det har blivit lite uppskjutet. Hon har kört bra styrkepass och allt ser bättre ut för vår plan, säger Carl-Fredrik Andersson.

Tävlingarna kommer ännu tajtare nu. Hur aktuellt är det att hoppa över en gren och spara kroppen?

– Inte alls vad jag vet. Vi kör på. Och Anja skulle aldrig ställa sig på starten om hon inte vågade åka.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN