Skön vinst för Marcus

Svenske GP2-föraren kunde äntligen ta sig i mål

Marcus Ericsson spräckte äntligen den nesliga nollan, i Valencia kunde han plocka sina första poäng i GP2-serien. Först blev det en sjundeplats, sedan en seger.

Marcus Ericsson startade i första ledet vid det andra racet i Valencia.
Marcus Ericsson startade i första ledet vid det andra racet i Valencia.

Marcus Ericsson fick det äntligen att stämma, i Valencia tog han sina första poäng. Vid lördagens lopp var han sjua och eftersom man vänder på startordningen för de åtta främsta så startade svensken från ruta två i söndagens lopp.

Till täten direkt

Ericsson nöp starten och lyckades hålla Michael Herck bakom sig i den första kurvan. Längre bak i fältet körde flera förare ihop i kurva två, Christian Vietori flög över Giacomo Ricci medan Fabio Leimer, Alberto Valerio och Jules Bianchi också tvingades bryta efter karambolaget. Något varv senare körde Marcus Ericssons teamkamrat Josef Kral och Rodolfo Gonzalez ihop. Det slutade illa för Kral som for flög över Gonzalez, rakt in i däckbarriären. Kral blev sittande i bilen en stund innan sjukvårdspersonalen fick ut honom. Tjecken var vid medvetande men klagade på ryggsmärtor efter olyckan.

Försvarade sig bra

Under tiden hade säkerhetsbilen kommit ut och när det blev dags att släppa fältet igen gjorde Ericsson ett kanonjobb och lyckades försvara sin tätplacering. Men det var på håret, Ericsson fick kämpa hårt för att behålla ledningen.

– Jag gjorde ett litet misstag vid omstarten, men jag kunde hålla ledningen före Giedo van der Garde. Jag sa till mig själv att fokusera och inte tänka på vad som hände bakom mig. Det gick vägen och jag vann, säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande efter loppet.

Banan i Valencia är svår att köra om på och Ericsson fick en ganska lugn resa när han väl tagit hand om förstaplatsen. Han behöll ledningen resten av loppet som han vann före Giedo van der Garde och Michael Herck.

– Det är en fantastisk prestation av teamet och jag är supernöjd, sa Ericsson.

– Fram till idag har vi inte alls haft turen med oss men jag hoppas att det vänder nu. Ska jag vara ärlig trodde jag inte att vi kunde vända det här. I fredags kunde jag inte ens drömma om att vinna eftersom jag startade sist. Vi hade tur i går och killarna i teamet gjorde ett bra depåstopp som hjälpte mig att ta placeringar. Idag visste jag att jag måste ta starten och jag fokuserade allt på det, säger Marcus Ericsson som tagit sin första GP2-seger.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln