”Fotboll är närmast religion”

SPORTBLADET

Kandidat 1: Markus Hankins, 26

Markus Hankins.

Vad handlar din blogg om?

– Fotboll i allmänhet och IFK Göteborg i synnerhet.

Varför startade du den?

– För att fotboll är närmast religion det som engagerar de mest fanatiska och hängivna grupperna i samhället. Dessa behövde få en röst som inte först hade passerat kvällspressens eller tv-tyckarnas åsiktsfilter. Här fick satir, elaka röster, fria åsikter och arga personer en plats att vädra sina tankar på.

Vem tror du att din främsta konkurrent till Stora Bloggpriset är?

– Om inte Robert Laul är nominerad så borde han vara det. Med tanke på att Marcus Birros proffsblogg snodde priset från BaraBen.com under förra årets gala så räknar vi kallt med att ännu en jätte (som backas upp av ett tidningshus) kliver fram och plockar priset framför vår näsa i år.

Därför är min blogg bäst i Sverige:

– När jag själv lämnade över BaraBen.com till nya krafter i början av 2009 så överlevde förmågan att vara absolut bäst på att överraska, uppröra, engagera och chocka bland de nya fräscha skribenterna. Dessa egenskaper lockas inte fram för sensationslystnadens skull, utan för att vi ständigt vill utmana gränserna för vad som är okej för supportrar att tycka och vad som är anständigt att göra som den ledande supporterbloggen i landet.

Tre taggar jag använder för mycket:

– Silly season, Kanal Glenn (vår YouTube-kanal som levererat matchsammandrag och fantastiska liveintervjuer från träningar och utlandsläger). Bäst och värst av taggarna är Feldgraus femma, den återkommande ranking av spelarna i IFK Göteborg som levereras tyket och kaxigt efter varje spelad match.

Det här kommer du aldrig att få läsa om i min blogg:

– Patrik Ekwall ny stjärnbloggare på BaraBen.com.

När jag startar en ny blogg kommer den handla om:

– Den skulle heta Bara armar på Hjalmar och handla om fotbollsspelare som inte var gjorda för att bli stjärnor –?men ändå slog sig fram genom vilja, energi och kärlek för sin sport.

Hemlig superkraft som jag har:

– Att locka alla de fans som hatar BaraBen.com att ändå läsa, kommentera och reagera på just BaraBen.com.