Motorsport

Marcus Ericsson nöjd åtta i kvalet

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

GP2-säsongen är inledd.

Med en åttondeplats i kvalet.

– Det var verkligen skönt, säger Marcus Ericsson.

Efter gp2-säsonges tester var det Pastor Maldonado som var det hetaste namnet, men i kvalet till Barcelona var det Ferraris junior Jules Bianchi som tog pole, han var 0,649 sekunder före Marcus Ericsson.

Svensken startar som åtta.

– Det var verkligen skönt med ett bra kval, det är bra för självförtroendet. Men det var bara en tiondel till tredjeplatsen och de är lite irriterande, säger Marcus Ericsson

– Det var väldigt jämnt och när jag hade det andra paret däck på så var jag på väg mot en lika bra tid som jag hade och jag visste att jag hade tid att hämta, men när det var tre kurvor kvar så gick en växel sönder och jag fick avbryta. Då var det bara en minut kvar av kvalet och inget att göra. En tredjeplats hade ju verkligen gjort en stor skillnad.

Tittar man på kvalet är det sex av de åtta främsta förarna som är rookies. Vad säger du om det?

– Det är lite konstigt att jag är sjätte rookie, men åttonde man. Det är många bra talanger i GP2 i år, det är lite av ett generationsskifte, flera av de erfarna som brukar finnas med i toppen har försvunnit och nu är det många unga killar som är bra

Målet inför racet?

– Målet inför helgen var att kvala in bland de åtta främsta och ta poäng i det första racet. Så det går enligt planen, jag tror att det blir ett bra race, vi verkar ha rätt bra fart å topp åtta vore strålande.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

GP2