Vidal gripen efter krasch med Ferrari

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Chilensk polis: ”Var påverkad av alkohol”

1 av 5

Det chilenska landslaget skakas av en praktskandal.

Mitt under brinnande Copa America har Arturo Vidal kraschat sin Ferrari – med sin hustru i passagerarsätet.

Idrottshjältarna som dog för tidigt

Chiles superstjärna Arturo Vidal har kört rattfull och kraschat sin Ferrari, säger chilensk polis på tisdagen. Vidal är hemma i landet och representerar sitt landslag i de sydamerikanska mästerskapen, Copa America, men har nu hamnat i rejält blåsväder.

Vidal ska enligt Espn har kraschat sin röda Ferrari strax utanför Santiago, ådragit sig lindriga skador och hålls i natt lokal tid av polis i väntan på att möta en domare under onsdagsmorgonen lokal tid.

Frun i bilen

– Föraren av det röda fordonen var påverkad av alkohol, säger chilenska polischefen Ricardo Gonzalez enligt Espn.

Sjukhuset i San Luis de Buin bekräftar att Vidal behandlats för smärre skador och lokala tv-bilder visar hur Juventus-mittfältaren lämnar sjukhuset i baksätet av en polisbil på väg till polisstationen.

Enligt chilenska medier ska Vidals hustru María Teresa Matus ha färdats i bilen när kraschen ägt rum.

”Tråkigt nog har vi råkat ut för en trafikolycka. Lyckligtvis mår vi bra och och är lugna. Tack för att ni oroar er”, skriver Vidal på Twitter.

”Väldigt allvarligt”

Vidal rivstartade Copa America med två mål i Chiles 3-3-match mot Mexiko i måndags och ett mål i segern mot Ecuador förra veckan. Chiles nästa match är mot Bolivia på fredag.

– Det är väldigt allvarligt att låta något sånt här hända mitt under Copa America. Sånt här händer inte när de spelar i Europa. Jag förstår mig inte på Jorge Sampaoli och jag förstår mig inte på Vidal, säger förre U20-förbundskaptenen Jose Sulantay till CNN Chile.

Idrottshjältarna som dog för tidigt

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN