US Open (golf) 2017

Tungt för Stenson – ute ur US Open

Av: 

Fredrik Jönsson

Pelle Strandman

TT

SPORTBLADET

I fjol tog US Open slut på grund av sjukdom och skador.

I år missade Henrik Stenson kvalgränsen.

En som däremot klarade cutten är David Lingmerth

US Open var ingen lyckad tävling för Henrik Stenson förra året. Innan den andra rundan bröt han tävlingen på grund av halsont och smärtor i nacken och knäet.

Och 2017 var inte en särskilt mycket roligare historia. Stenson spel i US Open tog slut efter bara två dagar efter att världssexan missat kvalgränsen.

En svensk kvar

Stenson, som även missade cutten i Masters i april, gjorde tre bogeys, en dubbelbogey och fyra birdies under fredagen. Han gick ett över par och hamnade på +3 totalt.

Slutspelat är det även för Alexander Norén och Daniel Chopra – men en svensk är fortfarande med inför de två avslutande dagarna på Erin Hills i Wisconsin.

David Lingmerth följde upp sin 73-runda i torsdags med att gå runt på 69 slag på fredagen. En score som placerar honom på delad 26:e plats och totalt −2.

Flera storspelare borta

Förutom Stenson missar flera spelare kvalgränsen i US Open. Bland dem världstvåan ­Rory McIlroy (+5) och världstrean Jason Day (+10).

– Jag är optimistisk när det gäller mitt spel. Förhoppningsvis fick jag ur mig en massa dåliga saker i går och i dag, säger nordirländaren McIlroy, som gjorde comeback efter en månads skadefrånvaro.

Paul Casey, tvåa efter första dagens spel, hade en svängig andra runda. Två bogeys och en trippelbogey på fyra hål följde han strax efteråt upp med fem raka birdies.

– Det var lite av en bergochdalbana, säger engelsmannen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

US Open (golf) 2017

LÄS VIDARE

Fem bästa spelen i årets The Open

ÄMNEN I ARTIKELN

US Open (golf) 2017

British open

Henrik Stenson

US Open (golf)

David Lingmerth