Hamilton vann Kanadas GP

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lewis Hamilton slog tillbaka.

Med sin sjätte seger i Kanadas Grand Prix.

– Det har varit en fantastisk helg, säger britten.

– Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är just nu.

1 av 2 | Foto: CHRIS WATTIE / X90141

Lewis Hamilton tog starten från pole position, men bakom honom fick Max Verstappen en mycket bra start. Han körde om Sebastian Vettel , Ferrari, och skadade även framvingen på Vettels Ferrari.

Det gjorde att tysken tvingades in i depå och tappade mycket tid redan i inledningen av loppet. Max Verstappen jagade sedan Mercedes Hamilton till dess att hans bil plötsligt stannade och han fick bryta loppet. När han försvann fick Lewis Hamilton en enkel resa mot sin sjätte seger i Kanada.

– Det är en speciell bana för mig, jag tog min första pole position här och jag vann min första seger här för tio år sedan, säger Lewis Hamilton när han står på prispallen efter loppt.

– Jag är väldigt tacksam och imponerad över att teamet lyckades vända de problemen vi hade för två veckor sedan till en dubbelseger här. Nu har vi en bra grund att jobba vidare på.

Årets första dubbelseger

Bakom honom slutade kollegan Valtteri Bottas på plats två vilket gjorde att Mercedes tog sin första dubbelseger för året. Daniel Ricciardo, Red Bull, tog sig upp på prispallen för tredje loppet i rad när han var trea i mål

– Jag var väldigt glad när jag såg målflaggan i dag, jag fick försvara mig hela tiden, säger han.

– Det var enormt varmt, jag hade inte råd att göra några missar alls. Jag var pressad hela tiden.

Bakom honom körde Force Indias båda bilar med Sergio Perez och Esteban Ocon väldigt bra och de höll länge undan för Sebastian Vettel. Tysken lyckades till slut ta sig förbi och slutade på plats fyra, vilket gör att han behåller ledningen i VM. Han är nu 12 poäng före Hamilton.

Ericsson nöjd - utan poäng

För Marcus Ericsson var det ett race långt bak i kön. Svensken slog visserligen sin teamkollega Pascal Wehrlein, men slutade på plats 13.

– Det var ett väldigt roligt lopp att köra. Jag hade många bra fajter med andra förare, kunde kämpa och hänga med mittfältet, säger svensken till Viasat Motor.

– Jag är nöjd med min insats och att sluta på plats 13 på en bana där vi egentligen inte är med i matchen är taget. Det är fullt godkänt.

Nästa deltävling avgörs i Baku under midsommarhelgen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och loppen live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: