Ny kvalförlust för basketlandslaget

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Sveriges Marcus Eriksson.
SPORTBLADET

Sverige föll för andra VM-kvalmatchen i rad.

Borta mot Slovakien fick landslaget se sig besegrat med 59–68.

Södertäljes Adam Ramstedt blev bäste svensk med sina 13 poäng.

Efter en stark inledning på VM-kvalet hemma mot Bosnien föll Sverige borta mot uppstickaren Armenien. Mötet med Slovakien var därmed av stor vikt om man ska lyckas nå basket-VM i Kina.

Men det svenska landslaget lyckades inte behålla fokuset fullt ut. Blågult hängde med bra inledningsvis men därefter stack hemmalaget i från och släppte aldrig greppet om matchen.

Ramstedt bäst

Visserligen vaknade Sverige till liv i slutskedet av mötet, men alldeles för sent. Slutsiffrorna skrevs till 59–68, flest poäng i det svenska lägret stod Södertäljes Adam Ramstedt för med sina 13 poäng.

Härnäst i kvalet väntar en ny bortamatch mot Bosnien. Därefter återvänder landslaget till Sverige för två möten i Uppsala.

FAKTA

Resultat:

Slovakien–Sverige 68–59 (17–12, 14–18, 23–11, 14–18)
Slovakien: Andre Jones 15, Radoslav Rancik 15, Michal Batka 15, Peter Sedmak 13, Simon Krajcovic 7, Mario Ihring 3.

Sverige: Adam Ramstedt 13, Tobias Borg 11, Thomas Massamba 9, Viktor Gaddefors 7, Marcus Eriksson 7, Alexander Lindqvist 5, Nicholas Spires 4, Jonathan Person 2, Carl Engström.

FAKTA

Så spelar Sverige i VM-kvalet

12 augusti: Bosnien—Sverige i Zenica.

16 augusti: Sverige—Armenien i Uppsala.

19 augusti: Sverige—Slovenien i Uppsala.

De två bästa lagen i gruppen går vidare och placeras i en grupp med fyra lag som möter varandra hemma och borta i november, februari och i juni. Skulle Sverige klara även det kvalet väntar ett sista gruppspel med matcher i september och november 2018 och i februari 2019.

VM-slutspelet avgörs i Kina 2019.

TT