Handbollsstjärnan lägger av: ”Axelkulan helt förstörd”

Mattias Zachrisson.
Mattias Zachrisson.

En envis axelskada sätter stopp för handbollsstjärnan Mattias Zachrisson.

Efter 128 landskamper på seniornivå avslutar han sin karriär.

– En stor tomhet, säger 30-åringen i ett pressmeddelande.

Den avslutande matchen i EHF Euro Cup, där Sverige besegrade Österrike, på Hovet i Stockholm, den 16 juni förra året blev Mattias Zachrissons, spelare i svenska landslaget och tyska proffsklubben Füchse Berlin, sista i karriären, meddelar Svenska handbollförbundet i ett pressmeddelande.

”Axelkulan helt förstörd”

En axelskada som inte läkt trots dubbla operationer är orsaken.

– Både jag och de medicinska teamen i både klubb- och landslaget har gjort vad vi har kunnat, men tyvärr är axelkulan helt förstörd och jag har fått förlika mig med tanken på att det spelarkarriären är över, säger Zachrisson i pressmeddelandet.

Skadan uppkom på träning i augusti förra året.

Gjort 128 landskamper

Zachrisson har gjort 128 landskamper och åtta internationella mästerskap som senior i den blågula tröjan. Han har varit med och tagit OS- och EM-silver, två guld i klubblags-VM, två EHF-cuptitlar och ett tyskt cupguld. Han är dessutom Sveriges främste målskytt på U-landslagsnivå, med 438 mål på 64 matcher.

– Det är med stolthet jag har dragit på mig den svenska landslagströjan och jag har många härliga minnen från landskamperna, där kanske medaljerna från OS 2012 och EM 2018 sticker ut mest, säger han och reflekterar kring hur det känns att avsluta karriären:

– En stor tomhet, även om jag förstått ett tag att det kommer att bli så här.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.