Frida besviken: ”En käftsmäll”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

Frida Karlsson hade gärna tävlat vidare i världscupen.

Även om hon har respekt för skidförbundets beslut.

– Vi fick upp hoppet och så får vi den här käftsmällen, säger den svenska stjärnan till SVT Sport.

Sverige, Norge och Finland har valt att stå över årets två återstående världscuptävlingar i schweiziska Davos och tyska Dresden.

Efter framgångarna i premiären i finska Ruka så hade Frida Karlsson, 21, gärna fortsatt åka.

– Det är klart att man var inställd på att tävla och det gick ju bra i Ruka. Vi fick upp hoppet och så får vi den här käftsmällen, men vi måste ju lite på att de som jobbar med de här frågorna tar rätt beslut åt oss. Man måste ju ha respekt för pandemin som pågår, säger Frida Karlsson.

”Luften ur”

Det var efter att Norge dragit sig ur som trycket på Sverige blev stort och under onsdagen kom svenska skidförbundet med beslutet.

– Det var ju luften ur, liksom. Jag var ju riktigt taggad på att åka till Davos. Jag var revanschsugen efter sista loppet i Ruka också, säger Frida Karlsson.

I stället väntar träning för henne och de övriga världscupåkarna de närmaste veckorna.

– Man måste se det långsiktigt. Jag är ju ung och har förhoppningsvis många år framför mig. All träning jag gör kommer jag att ha nytta av. Vi siktar ju fortfarande på att det är en säsong i år och att det kommer ett mästerskap. Det är där fokuset har legat från start, säger Frida Karlsson.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Oroligt läge

Under helgen i Ruka blev Frida Karlsson tvåa efter Therese Johaug på 10 kilometer klassisk stil, på jaktstarten över tio kilometer fristil blev det en fjärdeplats.

Den här helgen skulle världscupen körts i norska Lillehammer, men tävlingarna har blivit uppskjutna sedan tidigare.

Tour de Ski i Schweiz och Italien är planerat att starta den 1 januari, VM avgörs i tyska Oberstdorf i södra Bayern den 23 februari-7 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE