Styrelsen stöttar klubbdirektören – inte Hunt

Av: 

TT

Peter Hunt
Peter Hunt

IFK Norrköpings styrelse menar att den och ytterst ordföranden Peter Hunt är ansvarig för arbetsmiljön i klubben. Något Hunt inte skriver under på.

Flera mångåriga och profilerade ledare valde att sluta.

Skarp kritik riktades mot ordföranden Peter Hunts ledarstil.

Nu ger en majoritet i IFK Norrköpings klubbstyrelse avgående klubbdirektören Jens Magnusson sitt fulla stöd.

Det har stormat rejält i den allsvenska storklubben den senaste tiden.

I ett officiellt uttalande på klubbens webbplats presenterar styrelsen resultat av den rapport där arbetsmiljön i föreningen kartlagts.

Skriver inte under

Uttalandet är undertecknat av majoriteten (fem) av styrelsens medlemmar. Ordföranden Peter Hunt är inte en av dessa.

För några år sedan initierade styrelsen ett samarbete med Svenska ledargruppen. Dess representant Johan Brolin citeras i uttalandet:

"Svenska ledargruppen fick 2016 uppdraget att kartlägga arbetsmiljön i IFK Norrköping. Utifrån kartläggningen gavs förslag på åtgärder såsom riskbedömningar, dokumentation, utbildningar, skyddskommitté med mera. När sedan Jens Magnusson tillträdde som klubbdirektör/vd gjorde han tidigt verklighet av detta och sedan dess har vi haft ett mycket bra samarbete där Jens varit drivande."

IFK Norrköpings styrelse skriver:

"Rapporten fastslår vidare att arbetsmiljön till stora delar är god i IFK och har förbättrats markant de senaste åren. Dock finns en del brister där arbetssätt och kommunikation behöver förbättras och rättas till. De brister som framkommit är främst inte kopplat till den operativa ledningen utan till samarbetet med styrelsen och enskilda personer. Styrelsen har tagit till sig den interna kritiken som noterats och kommer säkra att de förbättringsförslag som lagts fram i rapporten åtgärdas skyndsamt."

Styrelsen har ansvaret

"Ansvaret för arbetsmiljön inom IFK Norrköping landar på styrelsen och ytterst dess ordförande. Styrelsen vill därför härmed uttala sitt fulla stöd och förtroende till klubbdirektör Jens Magnusson och IFK Norrköpings medarbetare – endast tillsammans kan vi förbättra IFK."

I ett öppet brev till Norrköpings Tidningar vänder sig Hunt "starkt emot de beskrivningar där det är jag som enskild person som är ansvarig för den påstådda arbetsmiljön inom IFK. Ingen, jag upprepar ingen, har personligen tagit upp frågan öga mot öga med mig. Jag har heller aldrig känt något obehag att samarbeta med någon i organisationen."

Föreslås inte för omval

Inför årsmötet har valberedningen inte föreslagit omval för Hunt som ordförande.

"Jag accepterar att det finns andra uppfattningar och just nu har valberedningen gjort en bedömning att medlemmarna önskar en annan ordförande. Det accepterar jag givetvis." skriver Hunt.

På Norrköpings Tidningars frågor om han kan tänka sig att kandidera eller ta andra uppgifter i klubben, svarar Hunt:

"Funderar på hur jag ska agera. Ärligt, vet ej. Beror ju på vad valberedningen föreslår... Kommer ej ta någon annan roll."

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.