Så gick det i supermatchen mellan Mayweather–Paul

Den här artikeln innehåller resultatet och spoilers från superfajten Mayweather vs Paul.

Så om du vill se galan i repris utan spoilers, så klickar du här.

Om du vill veta hur det gick, då är det bara läsa vidare.

Det här din sista chans. Följande text innehåller matchresultat från nattens gala Floyd Mayweather–Logan Paul.


Tv-spelaren med hela livesändningen finns här ovan. Eller här på Sportbladets tv-sajt. Observera att den endast går att se från Sverige!

Okej, med det sagt;

Ett tag såg det ut som att den här galan skulle regna bort. Ett tungt skyfall föll över Hard Rock Stadium i Miami under galans tidiga matcher. Men som på (en dyr) beställning avtog regnet när det började dra ihop sig för galans huvudmatch.

Logan Paul, 26, höll visserligen jämna steg med den obesegrade Mayweather i den första ronden, men redan i rond 3 gick det att se tydliga trötthetstecken hos Paul. Youtubern klev in i den här fajten 16 kilo tyngre än sin motståndare och då det inte fanns några poängdomare i den här uppvisningsmatchen, var hans enda chans att vinna på knockout.

Domaren tröttnade på Logan Paul

Mayweather höll undan från Pauls vilda svingande inledningsvis och efter den fjärde ronden började Paul storkna rejält. Paul, som bara gått en proffsmatch tidigare (som han förlorade mot en annan youtuber) höll i sin motståndare för glatta livet när de båda gick i klinch och till slut tröttnade ringdomaren.

– Om det hade varit poängdomare i den här matchen hade jag dragit av en poäng, sa ringdomaren till Paul emellan rond 6 och 7.

Matchen gick till slut tiden ut (8 ronder) och trots att Floyd Mayweather var överlägsen i princip matchen igenom, så slutade den här fajten oavgjord. Mayweather fick in en hel del slag på 26-åringen Paul, men det var egentligen aldrig nära någon knockout. Efter matchen var dock den pensionerade boxaren belåten med fajten.

– Jag hade kul. Det känns bra att röra mig med de här unga killarna och testa mina färdigheter. Jag hade kul här ikväll, han (Paul) är en bra fajter. Jag förstår att jag inte är 21 eller 25, men jag hade kul ikväll, säger Mayweather.

Logan Paul, han var mer än nöjd med att ha klarat sig tiden ut mot en av de bästa boxarna någonsin i sin blott andra proffsmatch.

– Jag vill inte att någon någonsin, säger till mig att något är omöjligt. Faktumet att jag är här med en av de bästa boxarna någonsin bevisar att man kan slå oddsen. Det var en ära, gud jag är glad, säger Paul efter fajten.

Svensken utklassade motståndet

Svenske Badou Jack vann sinn match på TKO i den fjärde ronden mot Dervin Colina. Colina hoppade in på kort varsel efter att Jacks första motståndare Jean Pascal testat positivt för otillåtna medel.

Det var aldrig något snack om saken, Jack satte full fart från start och dominerade hela vägen tills dess att domaren stoppade matchen i rond fyra. Colina gick i däck flera gånger innan Jacks kroppsslag blev för mycket.

– Jag är en mycket bättre boxare än honom, men jag måste ge honom respekt, han tog den här matchen på kort varsel. Det var ingen höjdarinsats av mig, men jag fick jobbet gjort, säger Badou Jack efter sin seger.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.