Avslöjar: Han tar över IFK Kristianstad

Satsar norskt som landslaget

IFK Kristianstads tränarjakt är över.

Sportbladet kan avslöja att Jonas Wille tar över storklubben nästa år.

Den förre Skövdetränaren hämtas från danska Mors-Thy.

Strax före jul fick Ljubomir Vranjes sparken som tränare för IFK Kristianstad efter flera svaga resultat.

Återigen fick trotjänaren Ulf Larsson hoppa in som interimtränare och ganska snart stod det klart att han skulle sitta kvar säsongen ut.

Men hela tiden har jakten på en ny tränare till nästa säsong pågått.

Boquist var högaktuell

Ex-förbundskaptenen Staffan Olsson har kontaktats och förre guldtränare Ola Lindgrens namn har varit på tapeten.

Enligt välinitierade uppgifter till Sportbladet var det mycket nära att den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist skulle ta över ett av de mest eftertraktade tränaruppdragen i handbolls-Sverige men familjesituationen satte stopp.

I stället gör Kristianstad, som ställs mot Önnered på bortaplan i den näst sista omgången i grundserien i kväll, som svenska landslaget och anställer en norsk huvudtränare.

I går skrev Kristianstadsbladet att Jonas Willes namn har diskuterats och norrmannen, som gjorde succé med IFK Skövde 2018–20, sa att han var ”en av säkert hundra kandidater” men att han inte pratat med Kristianstad utan bara hört det från sin agent.

Tungt i Danmark

Men enligt väl insatta källor har man kommit betydligt längre än så och att det blir Wille som tar över den orangea storklubben nästa säsong.

När Sportbladet konfronterar IFK:s sportchef Jesper Larsson med det vi vet har han bara ett svar:

– När vi har något att kommunicera i tränarfrågan så kommer vi att kommunicera det. Innan dess kommenterar vi inga namn.

Vet du när ni har något att kommunicera?

– Nej.

Efter att lyft Skövde till toppen av handbollsligan värvades Wille till danska Mors-Thy inför den här säsongen. Men där har succén uteblivit och laget ligger elva i ligan. 44-åringen har kontrakt med Mors-Thy över nästa säsong också och därför måste klubbarna hitta en uppgörelse.

Sportbladet har sökt Jonas Wille för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN