McGregors förvandling: ”Går nästan inte att känna igen”

Tillbaka i UFC efter ett år

Efter över ett års väntan återvänder superstjärnan Conor McGregor, 32, återigen till UFC.

Irländaren sägs vara i sitt livs form.

– Han går nästan inte att känna igen, säger tränaren John Kavanagh.

För ganska exakt ett år sedan återvände Conor McGregor till MMA-scenen efter att ha tackat för sig i november 2018, när han förlorade supermatchen mot Khabib Nurmagomedov.

På bara 40 sekunder knockade han ut amerikanen Donald Cerrone i Las Vegas, i januari 2020.

Nu är det dags igen efter över ett års väntan.

McGregor ställs mot Dustin Poirier i en fajt som blir huvudnumret på Fight Island utanför Abu Dhabi den 23 januari. Kombattanterna möttes i UFC redan 2014. Då behövde den 32-årige irländaren knappt två minuter på sig för att sänka amerikanen.

Sedan dess har det runnit en del vatten under broarna.

I sitt livs form

När de nu möts är det bland annat en klart mycket starkare McGregor som kliver in i oktagonen.

McGregors mångårige tränare John Kavanagh berättar för Youtubekanalen The MacLife att hans adept förmodligen är i sin livs form vid 32-års ålder.

– Jag tror vi måste börja med att se på hans fysiska form. Min pappa ringer mig ständigt och är bekymrad över att Conor lägger på sig för mycket vikt. Han ser ju ut som en tank, men vi har vikten under kontroll, säger tränaren och tillägger:

– Jag kom över en video på honom som var från den första matchen mot Nate Diaz (2016). Han går nästan inte att känna igen från den tiden. Han har verkligen gått och blivit en professionell atlet. Han är 32 år nu och går in i sin fysiska och mentala topp i karriären.

En del i förvandlingen är att irländaren de senaste två åren använt sig av dietisten Tristin Kennedy. Resultatet som superstjärnan nu visar upp är frukten av samarbetet, enligt Kennedy.

McGregor behöver komma ner på 70,8 kilo till dagen inför fajten mot Poirier, för att klara kravet för lättvikt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.