Talangens nya motgång: ”Jag saknar absolut allt”

Kristine Stavås Skistad, 21, behövde ett bra resultat i lördagens NM-sprint för att hålla VM-drömmen vid liv.

En kvartsfinalssorti senare så står det klart att den norska skidtalangen inte får åka till Oberstdorf.

– Det är otroligt trist. Jag saknar absolut allt, säger Stavås Skistad till Dagbladet.

Inför helgens NM-sprint i norska Granåsen så hade talangen Kristine Stavås Skistad, som haft två tuffa år med flera tävlings- och träningsuppehåll, och hennes VM-drömmar ställts inför ett ultimatum.

– Hon måste kvalificera sig till världscupen för att kunna åka till VM. Då måste hon minst nå pallen i NM, sade den norske landslagsledaren Ole Morten Iversen till Dagbladet innan lördagens klassiska sprint.

Ett krav som Stavås Skistad själv också var medveten om.

Men också ett krav hon inte lyckades uppfylla i Granåsen.

Efter en kvartsfinalssorti så står det klart att det inte blir något VM i Oberstdorf för 21-åringen.

”Inte i närheten”

– Jag borde kanske känt av det för några veckor sedan, men jag gjorde allt för att ge det en chans. Jag är stolt över jobbet jag lagt ner sista fyra veckorna, men jag kan inte trolla, säger en besviken Stavås Skidstad till Dagbladet.

– Jag är inte i närheten av min toppnivå. Jag kan inte förvänta mig att vara i toppen här, när jag har legat i sängen medan de (konkurrensen) har tränat hårt.

Skistad fick se sig besegrad av Maiken Caspersen Falla, Julie Myhre och Silje Øyre Slind i sin kvartsfinal, där hon slutade fyra.

Den förstnämnda, Caspersen Falla, vann hela sprinttävlingen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.