Malmös skyttekung klar för spel i Bundesliga

Av: Jonna Andersson

Publicerad:

Ryktet om HK Malmös målfarliga högersexa har nått Tyskland. Skytteligavinnaren är klar för spel i Bundesligaklubben HC Erlangen.

– Det har alltid varit drömmen att komma till Bundesliga, säger Hampus Olsson.

Hampus Olsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Hampus Olsson.

HK Malmö slutade tvåa i grundserien ifjol – en säsong där ingen vinnare korades då serien avslutades tidigare på grund av coronapandemin.

En av anledningarna till HK Malmös andraplacering var den målfarliga högersexan Hampus Olsson. En spelare som Malmöklubben nu får klara sig utan under säsongen som just startat. Skyttekungen är klar för Bundesliga klubben HC Erlangen.

– Det har alltid varit drömmen att komma till Bundesliga och självklart är jag tacksam att HK Malmö kunde gå med på den här affären så att drömmen kunde uppfyllas, säger Hampus Olssons på HK Malmös hemsida.

Aktuell redan under onsdagen

Hampus Olsson gjorde 181 mål för HK Malmö ifjol och fick dela skytteligavinsten med den tidigare Sävehofspelaren William Bogojevic som gjorde lika många.

Enligt HK Malmö kommer Hampus Olsson vara aktuell för spel i nya klubben redan under onsdagskvällen då HC Erlangen träningsspelar mot Wetzlar. Bundesligasäsongen drar igång först nästa vecka.

Publicerad:

LÄS VIDARE