”Hon betedde sig som en trotsig tonåring”

Mogren kritisk till Svahns märkliga intervju

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Linn Svahns fåordiga intervju väckte uppmärksamhet.

Skidlegendaren Torgny Mogren är kritisk.

– Jag tyckte nästan det var genant, säger han till Sportbladet.

Linn Svahn, 21, är ett av Sveriges absolut största medaljhopp under VM i Oberstdorf. Men under gårdagens presskonferens var den annars frispråkiga Svahn tillbakadragen – och svarade så kort som möjligt på Sportbladets frågor.

– Hon vill visa det på spåret och inte babbla för mycket innan, sa landslagschefen Anders Byström om Svahns intervju.

Världsmästaren på femmilen 1993 och nu expert på Radiosporten, Torgny Mogren, är kritisk till hur Svahn bemötte pressen.

– Jag vet inte, hon betedde sig som en trotsig tonåring. Hon svarade i princip ingenting, jag har ingen aning, jag tyckte nästan det var genant, säger han.

– Jag tror inte jag varit med om det tidigare. Jag har varit med och hört talas om att man inte går till mixade zonen efter tävlingar när saker och ting inte har gått bra, det kan jag förstå på ett sätt – samtidigt tycker jag det är en skyldighet att gå förbi där och säga några väl valda ord.

”Det tillhör jobbet”

Mogren fortsätter:

– Men här har man då presskonferens inför ett stort mästerskap och vi har en stor stjärna i laget. Det är samlad presskår som är där bara för att bevaka och följa svenskarna och deras framgångar – och sedan får man inget svar, man kan inte göra jobbet. Åkarna vet att det är kallat till presskonferens, det är inte som att de har blivit påtvingade, utan man vet om det och att man ska svara på frågorna. Och så gör man inte det. Jag tycker det tillhör jobbet. Man är relativt välbetald som skidåkare och då ska man ha respekt för de som är där och jobbar också.

Byström sa att ”hon vill visa det på spåret och inte babbla för mycket innan”.

– Man kan säga vad man vill om det, man behöver inte stå där och babbla och höja upp sig till skyarna, men man kan i alla fall svara vettigt på frågor.

Torgny Mogren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Torgny Mogren.
Publicerad:

LÄS VIDARE