Pietilä Holmner tillbaka på skidor

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYR≈N
SPORTBLADET

Maria Pietilä Holmner går en kamp mot klockan inför VM. 
Men efter att ha åkt skidor för första gången sedan skadan ger hon positiva besked.
– Jag tror absolut att VM är möjligt, säger 30-åringen. 

Det alpina landslaget har drabbats av flera skador den här säsongen. Jens Byggmarks säsong är över och André Myhrer och Maria Pietilä Holmner går en kamp mot klockan för att ta sig tillbaka till VM i St. Moritz.
”PH”, som kraschade otäckt i Semmerings storslalom den 27 december och skadade knät, ger dock positiva besked efter att ha åkt skidor för första gången sedan olyckan.
– Jag har åkt transportsträcka slash barnbacke idag, fem lätta åk bara för att känna hur det är att stå i pjäxor och hur långt ifrån jag är. Det kändes jättebra och var inga problem. Sedan är det en sak att glida och trycka på max. Men det var skönt att checka av och veta att det är möjligt att gå vidare, säger hon.

”Aggressiv plan”

30-åringen skada var inte lika illa som först befarat, men med en rehabiliteringstid på sex till åtta veckor har VM ändå varit i fara.
Mästerskapet börjar 7 februari, med damernas storslalom och slalom är inte förrän 16 och 18 februari. ”PH” har alltså tre veckor på sig att komma tillbaka till tävlingsform.
– Planen jag la upp var ganska aggressiv och som det kändes i dag tror jag absolut att VM är möjligt. Även om jag har mycket kvar att jobba på.
Pietilä Holmner planerar att åka med resten av laget till uppladdningslägret i Italien den 6 februari.