Startar insamling till Anna Holmlund

SPORTBLADET

SUNDSVALL. Anna Holmlund har fortfarande en lång tid av rehabilitering framför sig efter olyckan. 

Nu har skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson och tidigare sportchefen Tommy Eliasson Winter startat en insamling till 30-åringen. 

– I våra ögon är Anna fortfarande en del av landslaget, säger Båtelson. 

Anna Holmlund gjorde under lördagen sitt första officiella framträdande sedan den svåra olyckan för tio månader sedan. Skicross-stjärnan var på strålande humör och vinkade till de flera hundra personerna på plats. 

Holmlund har gjort stora framsteg den senaste tiden, men har fortfarande en lång rehabiliteringsperiod framför sig. 

Därför har sportchefen Joar Båtelson och alpinchefen Tommy Eliasson Winter gått ihop för att starta en insamling. Även familjen har varit med i projektet som redan gett nästan en miljon.

– Det handlar inte om ett ansvarsförhållande, utan att göra något som kollegor och kamrater. Skidförbundet gick in med en grundplåt och internationella skidförbundet har matchat i princip vad skidförbundet gick in med, säger Eliasson Winter och fortsätter: 

– Nu kommer vi att gå ut till Annas tidigare sponsorer och även andra företag och privatpersoner. Det är många som hör av sig och undrar om de kan hjälpa till.

1 av 3 | Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYR ÅN

Samlat in nästan en miljon

Skidförbundet gick in med 400 000 och pengarna ska gå direkt till Holmlund och hennes rehabilitering. 

– I våra ögon har vi inte kickat ut Anna eller tappat sin plats i laget. Hon är fortfarande en del av landslaget. Hon är inte i behov av stöd för skidåkning, men kan man hitta andra sätt att driva hennes utveckling framåt där hon har behov blir det en skön känsla av det också, säger Båtelson och fortsätter: 

– Det bygger på eget initiativ alla går ut ur sina roller och bara använder hjärtat. Vi går inte att uppmanar att folk ska göra något. Det ska mer bli en naturlig grej.

”Betyder väldigt mycket”

Holmlund och hennes familj fick i dagarna ett glädjande besked som gör att hon nu får tillgång till två assistenter dagligen.
– Vi har fått försäkringskassans beslut och vi är så glada. Kommunen har inte funkat bra för Anna, men försäkringskassan har gjort en utredning och en analys och lyssnat på oss och fattat ett beslut som är väldigt mycket bättre än kommunens beslut, säger Lars Holmlund.

Han hoppas också att insamlingen ska underlätta framtiden.

– Det betyder väldigt mycket för hennes rehabilitering. Blir du eller jag sjuka har vi en arbetsgivare, men Anna har levt på prispengar så det är väldigt viktigt, säger han.

Foto: Jonas Lindkvist/DN/TT
ARTIKELN HANDLAR OM