Petr Cech lämnar Chelsea

Av: 

TT

För andra gången har Petr Cech gjort sitt i Chelsea.

Klubben bekräftar på sin hemsida att målvaktslegendaren lämnar sin roll som rådgivare.

Sedan Todd Boehly tog över som ägare från ryske oljemagnaten Roman Abramovitj har det hänt grejer i Chelsea. Mest noterbart är att sportchefen Marina Granovskaja lämnat sitt uppdrag. Hon sitter dock kvar över sommarens övergångsfönster.

Nu lämnar även Cech sin roll som rådgivare för Chelsea.

”Det har varit en ära att få ha den här rollen i Chelsea de senaste tre åren. Med klubbens nya ägare känner jag att tiden är kommen för mig att hoppa av. Jag är glad över att lämna när klubben är i en bra sits med nya ägare och är övertygad om framtida framgångar både på och utanför planen”, säger han till Chelseas hemsida.

40-åringen spelade 493 matcher för Chelsea och vann bland annat Champions League och fyra Premier League-titlar med klubben. Han gjorde sedan ytterligare 139 matcher för Londonrivalen Arsenal.

”Petr är en viktig medlem av Chelseafamiljen. Vi förstår att han vill lämna och tackar honom för allt han gjort för oss. Vi önskar honom all lycka”, säger nye ägaren Todd Boehly.

Cech lämnar Chelsea.
Cech lämnar Chelsea.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.