Kyrgios rasande under Wimbledon – förolämpade domare

Nick Kyrgios blev rasande i sin öppningsmatch i Wimbledon.

I mitten av första set skickade den hetlevrade australiensaren ut bollen från stadion – bara minuter efter att ha kallat en linjedomare för ”tjallare”.

PLUS: Leifby: Fullkomlig jävla hybris


Det blev stökigt direkt när australiensaren Nick Kyrgios gick in i Wimbledon.

Redan i första set var 27-åringen frustrerad över att folk i publiken pratade och skrek under spelet, vilket han påtalade till domaren under en paus i spelet.

När matchen sedan återupptogs igen hittade australiensaren ett nytt störningsmoment. Mitt under ett game sprang en linjedomare fram till huvuddomaren för att säga något, och då fick Kyrgios nog.

I nästkommande paus hörs han kasta smädelser mot linjedomaren när han ännu en gång uttryckte sitt missnöje till huvuddomaren.

”Hon går fram till dig mitt i ett game helt själviskt, eftersom hon är en tjallare”, hördes han säga.

Skickade bollen ut från stadion

Men det slutade inte där.

När engelsmannen Paul Jubb lyckades bryta en serve och ta ledningen med 5–3 i första set kokade det över för 27-åringen.

Han plockade upp en boll och skickade den över läktaren ut på gatan utanför bana 3.

Kyrgios varnades för sitt tilltag.

Matchen blev en rysare och gick till femte avgörande set. Väl där kunde Kyrgios till slut knyta ihop säcken och ta sig vidare i turneringen med setsiffrorna 3–6, 6–1, 7–5, 6–7 (3–7), 7–5.

– Publiken var ganska störande idag. Det var några personer som inte var blyga att kritisera mig, du vet vem du är, säger Kyrgios efter matchen och river ner skratt bland publiken.

I sändning frågar reportern om 27-åringen har en framtid som kommentator efter karriären, och syftar på att han pratar en hel del på banan.

– Kanske, om de betalar mig tillräckligt bra, svarar Kyrgios.

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.