Allsvenskan i fotboll

Asoro: Dejan kommer säkert såga mig

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Seger i derbyt, en plats i startelvan och två heta målchanser.

Djurgårdens Joel Asoro tror ändå inte på en hyllning från bästa kompisen Dejan Kulusevski som satt på läktaren.

– Han kommer säkert såga mig, säger Asoro.

Djurgården vann 08-derbyt mot Hammarby med 1–0 inför 27 203 personer på läktarna. En av åskådarna var den svenske landslagsstjärnan och Tottenhamspelaren Dejan Kulusevski. TV-kamerorna zoomade in forwarden under andra halvlek som var på plats för att bland annat se sin nära vän Joel Asoro spela fotboll:

–Han skrev till mig innan. Det är min bästa kompis, jag uppskattar att han tar sig tid och kommer hit för att kolla. Vi får se vad han ger mig för feedback efter matchen. Han kanske sågar mig, han ville att jag skulle göra mål så jag får väl be om ursäkt, säger 23-åringen.

Brukar han vara tuff mot dig efter matcherna?

– Ja men jag är tuff mot honom också så det är samma sak. Oavsett var han spelar så kan jag se det på tv så jag kan ge honom lite feedback också. Han uppskattar det lika mycket som jag uppskattar när han ger mig feedback. Det är en daglig konversation mellan oss.

Dejan Kulusevski på plats på Tele2 Arena.

”Tjatar på honom varje dag”

Det var riktigt nära att Kulusevskis önskan gick i uppfyllelse tidigt i derbyt när Asoro fick matchens första riktigt heta målchans.

– Jag borde skjutit med min vänster för jag fick inte så bra vinkel med högerfoten men ja, det gick så snabbt så jag bara drog till.

Matchvinnare blev derbyts enda målskytt norrmannen Gustav Wikheim som fick revansch efter sin tunga start i Djurgården.

– Jag tjatar på Gustav varje dag, för han gör det gång, på gång, på gång på träningen. jag vill bara att han ska få ut det så det är fantastiskt att han får göra det, säger Asoro.

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

LÄS VIDARE

BETYG: Så bra var spelarna i derbyt – han var bäst på planen

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Dejan Kulusevski

Joel Asoro

Djurgårdens IF