Sara Hector

Hectors supersuccé fortsätter – tog ny seger

Sara Hector vann storslalomen i Kronplatz – andra raka i världscupen

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Sara Hectors superform fortsätter. 

I OS-genrepet tog storslalomspecialisten andra raka segern trots en jättemiss.

– Wow. Jag trodde att det var över så jag blev otroligt förvånad, säger hon.

Den senaste månaden har Sara Hector seglat upp som ett av Sveriges största medaljhopp i OS. Efter fyra raka pallplatser fortsatte 29-åringen att imponera i italienska Kronplatz.

Hector gjorde ett bra förstaåk och låg tvåa efter ledande Petra Vlhova.

– Det var riktigt bra, men jag blev lite för passiv på nedre delen. Jag blev lite irriterad för att jag inte pushade mig. Men överlag var jag nöjd med att ligga så pass bra med, säger svenskan.

Hundradelsstrid om segern

I andra åket stod Hector för ett nytt superåk trots en jättemiss. I mål ledde hon med 53 hundradelar när bara Vlhova återstod.

Slovakiskan tappade sitt försprång på Hector direkt, men det blev en hundradelsstrid. Det blev till slut seger för Hector med bara 15 hundradelar.

– Jag försökte verkligen göra det jag kunde för att åka fort och det gick riktigt bra. Jag satte en riktigt svårt parti precis som jag ville, men sedan blev jag väldigt sen över en kant. Jag trodde att det var över så jag blev otroligt förvånad. Men sen gav jag järnet sista svängningarna och till slut var jag supersnabb.

Det är andra raka segern och femte raka pallen för Hector som nu åker till OS som guld-favorit. Frågan är vad som ska kunna stoppa henne?

– Det är mycket. Det finns otroligt många duktiga tjejer som har fokuserat på många discipliner som kommer ha tid att lägga tid på GS. Det är supertuff konkurrens. Sedan ska jag hålla för trycket. Det är mycket som ska funka för att man ska lycka, men jag kommer såklart göra mitt absolut bästa, säger Hector.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Ingemar Stenmarks hälsning till Sara Hector efter OS-guldet · Hyllas av Wiberg och Pärson

ÄMNEN I ARTIKELN

Sara Hector

Världscupen i alpint

Alpint

Jessica Lindell Vikarby