Fruns ord efter cyklistens död: ”Obegriplig chock”

Chris Anker Sörensen blev 37 år gammal.
Chris Anker Sörensen blev 37 år gammal.

Chris Anker Sörensen förolyckades under en cykeltur i Belgien i lördags.

Nu har den tidigare proffscyklistens fru Michelle Moestrup uttalat sig om sin mans tragiska död.

”Sorgen och saknaden är obeskrivligt stor”, skriver hon, rapporterar BT.

Chris Anker Sörensen, tidigare proffscyklist och senare expert för danska TV2, förolyckades i lördags under en cykeltur när han befann sig i Belgien för att bevaka VM.

Dansken krockade med en skåpbil i närheten av ett övergångsställe. Åklagarmyndigheten i Brügge slog ganska snabbt fast att föraren av skåpbilen inte misstänks för något brott.

Sörensen lämnar efter sig hustrun Michelle Moestrup och två döttrar.

”Det var en helt obegriplig chock som drabbade hela vår familj när min man dog i en meningslös trafikolycka i Belgien. Sorgen och saknaden är obeskrivligt stor och ingenting kan lindra den svåra tid vi nu måste gå igenom. Jag kan inte förstå att jag inte får kyssa min man igen och att tjejerna aldrig mer kan krama världens bästa pappa – för det var han”, skriver frun i en kommentar till danska BT.

Chris Anker Sörensen var proffs mellan 2005 och 2018. Han deltog bland annat i fem Tour de France och vann en etapp i Giro d'Italia. Han blev 37 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.