Calle Halfvarsson blir folkparksägare

Mitt i OS-uppladdningen har Calle Halfvarsson börjat planera för framtiden.

Skidåkaren har köpt Sågmyras folkpark.

– Som liten grabb har jag smugit i skogen och försökt planka in under dansbanan. Den blir nog kvar ett tag, säger skidåkaren med ett skratt.

Sågmyra är en tätort i Falun kommun och bygdens stolthet Calle Halfvarsson har återvänt till sina rötter.

Ny knyter han banden än tajtare.

För mitt i den intensiva OS-satsningen blir Calle Halfvarsson ägare av folkparken i Sågmyra. Vind, rusk och tidens tand har tagit ut sin rätt på Sågmyraparken och när byrådet valde att sälja anläggningen tog skidåkaren chansen.

Minns busiga besöken

Han äger nu folkparken tillsammans med Anders Bröderman. Men någon dans lär det inte bli i framtiden på ”Calles park”. Planen är att att bygga en stugby.

– Jag köpte den med en snubbe hemifrån som har en byggfirma. Vi kom överens, vi hade lite idéer om att göra en stugby. Så vi köpte det ihop, sen får vi se vad det blir i framtiden, säger Calle Halfvarsson till Sportbladet.

Folkparken ligger på gångavstånd från Calle Halfvarssons föräldrahem och han minns de busiga besöken på parken.

– När jag var liten var det band där och spelade. Som liten grabb har jag smugit i skogen och försökt planka in under dansbanan. Jag har varit mycket där, men aldrig varit på dans själv.

Men dansbanan blir kvar?

– Vi tror att den får vara kvar ett tag till.

Stör inte OS-satsningen

Landslagsåkaren, som just nu befinner sig på läger i Frankrike, påpekar dock att framtidsinvesteringen inte ska påverka hans OS-fokus.

– Det får det inte göra, det har vi varit överens om att det inte ska störa min satsning. Han (Anders Bröderman) vet hur det ligger till, att jag satsar mot OS. Han får ligga på med det här, säger Halfvarsson.

Calle Halfvarsson har inför OS-säsongen hållig igen i sin träning.

– Jag har tränat på ungefär som jag har gjort tidigare men jag tränar lite mindre. Jag försöker ligga under och inte gå över gränsen så jag inte blir övertränad eller sjuk, säger han och berättar att fjolårets tunga styrketräning är ett minne.

– Jag har inte ens lyft en vikt i sommar. Jag ska börja lite ny i höst sen kommer det gå ganska fort att bli stark igen, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.