Janne: ”Första gången jag var irriterad i paus”

Sverige kom undan med blotta förskräckelsen i första halvlek mot Grekland.

I paus var förbundskaptenen upprörd.

– Jag har nog inte varit så här irriterad innan, säger Janne Andersson.

Dubbla ramträffar, ett bortdömt mål och inte ett skott framåt.

Sverige var likbleka under första halvleken mot Grekland på Friends Arena och var nöjda med att komma därifrån med 0–0.

– Det var min 70 landskamp i dag, och jag har nog inte varit så här irriterad innan. Det är tydligen populärt att skälla ut folk, men jag skäller inte på dom. Jag var däremot irriterad. Jag sa att vi måste gå in i duellerna. Det var egentligen det jag sa, kortfattat. Första halvleken blev väldigt lik som den i Aten. Vi spelar på fel delar av planen, där de har mycket folk. För lågt bolltempo, säger Janne Andersson på presskonferensen efteråt.

Ska spelarna vara glada över att du inte kommer träffa dem imorgon?

– Nej, jag har världens bästa jobb så jag klagar inte. Däremot hade jag velat träffa dom imorgon. De hade jag velat göra i Aten också för att paketera ihop det på rätt sätt och dra rätt slutsats framåt. Jag hade nog inte skällt på dom imorgon, men jag hade nog varit ganska tydlig med hur jag vill det ska se ut och jag tror spelarna varit rätt överens om det också.

Varningsbelastade spelare

Förbundskaptenen antydde att en orsak kan ha varit att så pass många spelare var varningsbelastade inför matchen.

– De gula korten hämmade oss. Många var försiktiga i den första halvleken i duellerna. Det var ingen bra halvlek och därför var jag irriterad. Andra halvleken tar vi tag i matchen på ett annat sätt, utan att det är fantastiskt.

Det gjorde man. Laget gick ut och stod för en bättre prestation sista 45, gjorde två mål och vann matchen.

– Vi har vunnit tre av fyra matcher i höst. Jag hoppas alla som såg den här matchen förstår att Grekland är bra. Det är ett bra fotbollslag. Jag är nöjd med sex poäng sammantaget på den här samlingen. vi har satt oss i ett bra läge, det har vi gjort.

Nu skiljs spelarna åt och återsamlas om en månad igen när VM-kvalet ska avgöras mot Georgien och Spanien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.