Antonio Lindbäck fast i dopningstest

Publicerad 2024-07-03

Antonio Lindbäck har testat positivt för dopning.

Det bekräftar speedwaystjärnans klubb för Värmlands Folkblad.

– Vi måste vara ärliga i vår sits, säger Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson till tidningen.

Lindbäck saknades för Rospiggarna i gårdagens elitseriematch mot Smederna – av ”personliga skäl”, skrev Norrtelje Tidning.

Nu berättar hans andra klubb, allsvenska Valsarna, vad det handlade om.

”ADHD-medicin”

– Vi måste vara ärliga i vår sits. Han har testats positivt i ett dopingtest, men allt handlar om att Antonio tar adhd-medicin – likt många andra förare. Vilket han har dispens för och som inte är konstigt när man kör 110 kilometer i timmen. Det är då någon substans som inte stämt, och därför är han nu under utredning, säger lagledaren Stewe Lennartsson till VF.

Medan utredningen pågår är Lindbäck avstängd och Rospiggarna har avregistrerat honom.

Antonio Lindbäck

”Han mår inte bra”

Men det kommer inte Valsarna göra – förutsatt att dopningsnämnden inte bevisar att det rör sig om något annat än ett misstag.

– Det har tagit oerhört hårt på Antonio. Han mår inte bra, vilket är förståeligt. Det är himla lätt att göra en höna av en fjäder. Jag har fullt förtroende för Antonio, sen är jag inte glad över den här situationen, säger lagledare Lennartsson.

När Antonio Lindbäck slog igenom ansågs han vara en av Sveriges största speedwaytalanger någonsin, och 2004 blev han utsedd till "Most Entertaining rider in British League".

39-åringen har tidigare dömts till fängelse för rattfylleri och fått behandling för alkoholproblem.

Följ ämnen i artikeln