Krisåtgärder efter ekonomiska fiaskot

Foto: BILDBYRÅN

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Ridsport-EM blev ett ekonomiskt fiasko och 50 miljoner kronor back för Got Event.

Nu har det kommunala evenemangsbolaget tagit till krisåtgärder och upprättat en kontrollbalansräkning.

– Styrelsen tar sitt ansvar genom att besluta om denna säkerhetsåtgärd, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson i ett pressmeddelande.

Ridsport-EM blev en sportslig succé för de blågula ryttarna under mästerskapet i Göteborg.

Men den ekonomiska biten blev ett stort fiasko.

Fyra av fem konstgräsplaner på Heden förstördes och prognosen på minus 33 miljoner blev än värre än så när publiken svek. Totalt väntas minusresultatet landa på 50 miljoner kronor.

– Det finns lärdomar att göra av detta. Det har varit ett fantastiskt lyckat arrangemang men jag delar bilden att vi i framtiden bör fundera på vem som ska stå som arrangör. Och jag tycker inte att det var rätt att organisatorisk lägga hela mästerskapet på ett bolag, Got Event, sa Bettan Andersson, ordförande i arrangerande Got Event till GP.

Tar till krisåtgärder

Och nu tar det kommunala evenemangsbolaget till krisåtgärder, skriver GP.

Bolagets styrelse har vid ett extrainkallat styrelsemöte beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning då det finns en oro över hur stabil den ekonomiska situationen är.

– Hittills har Got Event kunnat hantera underskottet inom den egna ekonomin, tack vare flera framgångsrika evenemangsår, och det är fortfarande vår ambition. Men baserat på bolagets prognos, utestående risker och stadens beslutsordning, så tar styrelsen sitt ansvar genom att besluta om denna säkerhetsåtgärd, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson i ett pressmeddelande.

En kontrollbalansräkning genomförs för att studera om företagets situation är så pass akut att det måste likvideras eller inte.

Så mycket kostade mästerskapen 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM