Positiva besked från Stina Nilsson

avAndreas Lillhannus

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Stina Nilsson tvingades dra ner på träningen.

Nu kommer positiva besked.

– Det känns bra. Jag är fortfarande i en fas där vi dragit ner på träningen, men jag ser fram emot att få börja trappa upp den igen, säger längdstjärnan.

Det var i slutet av maj som Stina Nilsson, 23, skickades hem från landslagets läger i Sognefjell.

Skidstjärnan hade under en period varit hängig, förkyld och fick även feber, och efter en utredning på hemmaplan visade ”obalanser som troligtvis beror på en lite för hård belastning”.

Nilsson, som föregående säsong var Sveriges mest framgångsrika åkare i världscupen, tvingades att dra ner på träningen, men nu kommer glädjande besked.

Foto: Åserud, Lise / NTB SCANPIX

– Vi har gjort en plan för att få kroppen att svara bra på träningen igen och följer förloppet dagligen. Jag känner mig trygg med upplägget och är inte orolig för att det som hänt kommer att påverka min form i vinter. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

”Hon har svarat bra”

Hon fortsätter:

– Det känns bra. Jag är fortfarande i en fas där vi dragit ner på träningen, men jag ser fram emot att få börja trappa upp den igen.

Uppfattningen delas av förbundskapten Rikard Grip.

– Stina har svarat bra på det lite lugnare upplägg hon haft den senaste veckan och vi ser positivt på att hon snart är tillbaka i fin form. Det viktigaste nu är att hon får lugn och ro så att hon kan fokusera på rätt saker, säger han.