Johan Kristoffersson vann i Hell

Johan Kristoffersson vann i Hell
Johan Kristoffersson vann i Hell

Johan Kristoffersson gjorde det igen.

Trots smärta i foten vann han ännu ett VM-lopp.

– Det är fantastiskt, säger han.

Den svenske VW-föraren kom till VM-deltävlingen i norska Hell som ledare, han hade en seger och ytterligare en pallplats på de senaste två loppen.

I Norge fortsatte han sin imponerande svit med att ta ytterligare en seger.

– Det här var en tuff weekend. Det var inte så lätt igår med de blöta förhållandena, men idag var vår Polo GTI Supercar helt sensationellt bra, säger Kristoffersson som också vann den tredje kvalomgången.

– Det var en fantastisk dag för mig, det känns faktiskt bättre än segern i Belgien. Jag har haft ont i en fot hela helgen men försökte jobba igenom det, jag ville inte ens träffa läkaren och riskera att han skulle säga att jag inte kunde köra. Det var verkligen fantastiskt att få vinna.

Johan Kristoffersson vann i Hell

Svensken vann före hemmaföraren Andreas Bakkerud och den förre världsmästaren i rally, Sebastien Loeb Johan Kristoffersson leder nu VM med åtta poäng före Mattias Ekström som var femma.

– VI hade svårt att hänga med våra konkurrenter nu när det var tort, säger Mattias Ekström.

– Vi gjorde ett misstag och tappade mycket i starten och det var det som avgjorde i dag.

Nästa VM-deltävling avgörs i Sverige och klassiska Höljes om ungefär en månad.

– Nästa gång tävlar vi på min hemmabana och jag hoppas verkligen jag kan göra samma resultat då igen, säger Johan Kristoffersson.

– Men nu firar vi ännu en seger.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.