Publicerad:
Uppdaterad:

Bekräftar – Eliasson på väg bort

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Jens Gustafsson och Niclas Eliasson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Jens Gustafsson och Niclas Eliasson.

NORRKÖPING. Niclas Eliasson, 21, är av allt att döma förlorad för IFK Norrköping.

Klubben bekräftar att ”detaljer återstår” innan övergången är klar.

– Lämnar han tror jag att vi kommer att bli tydligare i vårt spelsätt, vilket kanske är svårt att begripa, men det kan vi säkert bli, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Norrköping har under säsongen tappat Nicklas Bärkroth, Christopher Telo och nu ser Niclas Eliasson också ut att vara förlorad. Sportbladet skrev förra veckan att 21-åringen var nära en övergång till Bristol City och när Norrköping mötte AFC Eskilstuna ströks yttern ur matchtruppen.

– Det rör sig om små detaljer, formaliteter, innan vi är överens om med en klubb, säger managern Jens Gustafsson.
Eliasson har på sina 17 matcher stått för tre mål och tio assist, och med det toppar han både allsvenskans assist- och poängliga – och lagkamraterna är nu inställda på att få klara sig utan sin stjärna framöver.

– Han är en fantastisk spelare. Vi vann nu, men det klart att det blir att stuva om i lite positioner. Men skönt att det inte är på mitt bord, utan det får ”Jensa” lösa, säger målvakten David Mitov Nilsson.
Jens Gustafsson:

– Niclas Eliassons troliga frånvaro för oss betyder att någon annan kommer in, som i dag. Niclas har presterat bra när han varit här. Lämnar han oss får vi tacka honom, men också förstå att jag tror att vi kommer att bli tydligare i vårt spelsätt, vilket kanske är svårt att begripa, men det kan vi säkert bli, säger Norrköpingsmanagern.

På vilket sätt?

– Egentligen skulle jag vilja vänta med det tills vi vet mer kring Niclas framtid, men han har haft en väldigt utslagen individuellt sätt att spela, vilket vi haft stor nytta av. Men vi får se hur vi väljer att bygga laget framöver, säger Gustafsson.

Utan Eliasson bröt Norrköping sin fyra matcher långa förlustsvit och vann mot AFC Eskilstuna efter ett sent nickmål av Sebastian Andersson.

– Riktigt skönt. Jag skiter i hur det ser ut så länge vi vinner. Tre poäng, och nu är vi med där uppe, säger David Mitov Nilsson.

Publicerad:
Publicerad: