Snöpliga slutet för svenska finalhoppen

Slutade fyra och femma i finalen

Foto: SVT
SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Maiken Caspersen Falla var för stark för alla i VM-sprinten.

Bakom norskan krigade Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter för medaljerna men slutade snöpligt fyra och femma.

– Jag hade kopplat bort hjärnkontoret, säger Ingemarsdotter.

Sverige största guldhopp i VM-sprinten Stina Nilsson försvann redan i semifinalen efter ett fall och en efterföljande diskning. I 23-åringens frånvaro var det Ida Ingemarsdotter som utmanade norska storfavoriten Maiken Caspersen Falla i finalen.

Ingemarsdotter pressade Falla inledningsvis men när norskan ryckte i backen hade ingen annan åkare någonting att sätta emot. Norskan kunde defilera i mål samtidigt som en stum Ida Ingemarsdotter även tvingades se amerikanskan Jessica Diggins passera.

”Gjort vad jag kunnat”

– Jag kan inte tro att det är sant. Jag är så lyckligt. Det var en fantastiskt dag, säger Falla.

In på upploppet levde ändå medaljchansen för såväl Ingemarsdotter som Hanna Falk men svenskorna slutade snöpligt utanför pallen sedan Kikkan Randall spurtat sig till bronset.

– Jag gav allt hela vägen, men det känns surt att vara fyra på VM. Jag såg medaljen framför mig, säger Falk.

”Kopplade bort hjärnkontoret”

Även Ingemarsdotter var besviken.

– Jag hade kopplat bort hjärnkontoret redan innan start för att koppla bort hur mycket mjölksyra det fanns i kroppen. Min plan var att ta rygg på Maiken och inte släppa den, är du final och har chans för att gå för guldet så går du för guldet, säger Ingemarsdotter och fortsätter:

– Tyvärr lite för mycket syra kvar i benen men jag kände ändå att jag måste ta chansen när man får den. Sista branten in mot vändningen, då var det inte bredband utan mer kopparledning. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Skid-VM