Haag i tårar: Jag är förbannad

”Jävligt egoistisk och sur”

SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Anna Haag satsade allt – men det höll inte.

Efter en 18:e plats i skiathlon var det med tårar i ögonen som Haag berättade om mjölksyrachocken.

– Jag är mest förbannad faktiskt, säger Haag.

Foto: MALIN WAHLBERG

Anna Haag öppnade lovande i damernas skitahlon. Lite för lovande skulle det visa sig. Efter att ha drabbats av en rejäl mjölksyrachock kämpade 30-åringen sig i mål på en 18:e plats.

”Varje backe evighetslång”

– Jag är pigg och det är då sånt här händer. Att man går över sin förmåga för dagen. Jag pushade mig lite längre än jag borde ha gjort på den klassiska delen. Men jag ville ge mig själv chansen och prova hur länge det skulle hålla, säger Haag.

– Nu fick jag kämpa med mjöksyran längre ner i resultatlistan än jag hade hoppats på. Det tar stopp, man får inget flyt i åkningen och varje backe blir evighetslång. Jag går mig sällan så här stum men är det någon gång man ska göra det så är det väl på ett VM.

1 av 9 | Foto: LASSE ALLARD

”Ska vara egoistisk och sur”

Det berättade en sammanbiten 30-åring för Sportbladets tv-team. När Haag sedan var framme vid de skrivande journalisterna i den mixade zoonen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna längre.

– Jag är mest förbannad faktiskt. Jag tycker det är så jävla kul att åka mästerskap och blir så jäkla förbannad på mig själv att jag inte känner av signalerna. Jag är så jävla optimistisk att jag tänker att, även fast syran bränner till, att det kanske ska gå. Men i dag räckte det inte.

Kan du glädjas något med Charlotte?

– Ja, det kommer jag kunna göra. Men just nu ska jag vara jävligt egoistisk och sur. Sedan ska jag se fram emot nästa lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Anna Haag

Skid-VM