Northugs krismöte: ”Är mycket olyckligt”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Bägaren har runnit över.

Nu kallar norska skidförbundet in Petter Northug för ett möte – efter kritiken mot landslagschefen Vidar Löfshus.

– Att den störste skidstjärnan är i bråk med landslagschefen är överhuvudtaget inte bra, säger NRK-experten Fredrik Aukland.

Petter Northugs kritik mot den norska landslagsledningen fortsätter.

Inför VM talade norrmannen om att ta över landslagschefen Vidar Löfshus jobb under parollen ”Let's make skidförbundet great again” och efter ett VM utan individuella guld kom ny kritik.

– Det är inte bra nog att inte ta ett individuellt guld. Det är någon vi har som ett krav, att vi ska leverera när vi är på mästerskap. Det är för dåligt helt enkelt, sa Northug.

Men kritiken från Northug har inte stannat där.

Efter att ha petats från världscupavslutningen i Quebec hånade han Löfshus på sin egen tv-kanal och i går krävde han att Löfshus avgick.

– Han har grävt sin egen grav den här säsongen. Jag behöver egentligen inte säga mer än så. Jag tror att han kommer försvinna från sin post. Som sportchef ska man visa upp vår sport från den bästa sidan och det finns en del som menar att han inte gjort det…, sa Northug.

”Är mycket olyckligt”

Och de senaste uttalandena har fått bägaren att rinna över.

Norska skidförbundet säger till norska medier att man ska ta ett snack med Petter Northug där skidstjärnans ständiga påhopp mot den egna landslagschefen ska diskuteras.

– Vi kommer att tala med Petter direkt och inte prata om det via media. Vad vi pratar om på mötet tar vi med Petter och inte media, säger kommunikationschefen Espen Graff till Dagbladet.

Och NRK-experten Fredrik Aukland är orolig, speciellt med tanke på kommande OS-säsong.

– Det är mycket olyckligt att Norges störste skidstjärna är i bråk med landslagschefen. Det är överhuvudtaget inte bra. Det är inte optimalt för Northugs sportsliga utvecklig. Nästa år är det OS med lopp som passar honom perfekt. De måste lösa det här så snabbt som möjligt, säger Aukland till NRK.