21-åringen fortsätter spöka för VSK

Två nya fullträffar för Sandvikens Erik Pettersson

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

avStefan Holm

SPORTBLADET

Erik Pettersson fortsätter att spöka för Västerås.

Anfallsstjärnan gjorde två mål när Sandviken vann med 6–4 och tog ledningen i kvartsfinalserien.

– Västerås är ett fruktansvärt bra lag så det gäller att växa med uppgiften, säger 21-åringen.

I Västerås är ingen spelare lika fruktad som Erik Pettersson, och det har sin förklaring.

När regerande mästarna möter Sandviken gör han nämligen alltid mål. I grundserien (8–1 och 4–4) svarade 21-åringen för hälften av ”Stålmännens” målproduktion.

Gav Saik ledningen

I kvartsfinalserien gjorde han ett mål i den första matchen (1–2), ett i det andra mötet (5–4) och under tisdagskvällen (6–4) slog han till två gånger om i Göransson arena.

– Jag känner mig pigg och gör en ganska bra match. Jag brukar skruva fram lite när det gäller i matcherna. Det är kul, men det är laginsatsen som gör det. Alla är på tårna och drar åt samma håll. Då blir resultatet fantastiskt, säger Erik Pettersson.

Brottningsmatch

Landslagsanfallaren, vackert framspelad av Daniel Mossberg, tryckte in ledningsmålet bakom VSK-målvakten Andreas Bergwall och gjorde det viktiga 5–4-målet på hörna.

Precis som i ABB Arena i söndags blev det en väldigt svängig och fysisk match. Bland annat hade Rasmus Forslund och Mikael Olsson en brottningsmatch som slutade med att båda fick 10 minuter för osportsligt uppträdande.

– Båda tände till lite efter en eftersläng. Det är två tungviktare som möts och eftersom det blir fysiska matcher i ett högt tempo blir det lite fula grejer för att man inte riktigt hinner med. Det har blivit lite slagsmål i matcherna, men det ska hetta till i ett slutspel. Man vill visa att man är bäst, säger Erik Pettersson.

”Ska käka taggtråd”

Lagen gör upp på nytt på torsdag, då det är dags för kvartsfinal 4 i ABB Arena.

– Det kommer bli ännu tuffare då, men vi ska käka taggtråd och ladda på ordentligt, säger Erik Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM