Kristofferssons mål – att vinna VM i rallycross

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Tony Welam/McKlein
Kristofferssons mål - att vinna VM i rallycross

Efter en tredjeplats och en andraplats vill Johan Kristoffersson ha mer.
Han vill vinna VM i rallycross.
– Jag vinner i år, säger han.

De första två VM-titlarna i grenen vann Petter Solberg, förra året vann Mattias Ekström och till helgens premiär i Barcelona kommer båda två med fabriksteam. Ekström får fabriksstöd av Audi medan Solberg samarbetar med Volkswagen och intill sig har han Johan Kristoffersson, svensken som stått på VM-pallen två gånger men aldrig vunnit den stora titeln.
– Det blir spännande att äntligen dra igång säsongen, vi har testat mycket och det känns bra, men nu vill man äta sig mot de andra, säger Johan Kristoffersson.
– Den här sporten växer väldigt mycket från år till år och det känns bra att vara med i ett av de teame som kam hänga med i utvecklingen, att vi har material att prestera. Jag hoppas verkligen att jag kan ta nästa steg nu.

Kristofferssons mål - att vinna VM i rallycross

Tillsammans med Petter Solberg bildar han det mest meriterade förarparet i startfältet.
– Jag tror att det är Johans tur att vinna VM i år, säger den dubble mästaren Petter Solberg som drömmer om att vinna två titlar i år.

– Johan är väldigt motiverad och jag blir lika glad om det är han som vinner. För mig är det prioritet att teamet vinner konstruktörstiteln, sedan spelar det ingen roll vem av oss som blir världsmästare.

VM i Höljes

Solbergs team har två bilar, men konkurrenter som Audi och Peugeot kör med tre. De två bästa räknas i konstruktörsmästerskapet.
–Det har ingen betydelse att de har en bil mer, säger Johan Kristoffersson
– Ska du vinna ska du ändå slå alla. Det är många förare i startfältet som kan vinna enstaka tävlingar, men det är kanske fem som kan vinna mästerskapet. Den här gången ska vi se till att vi gör det och det är läge för mig att ta ett steg till.
Säsongen består av 12 deltävlingar och avslutas i Sydafrika den 10 november. I julo avgörs som vanligt VM i Höljes.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM