Borgman ”skurk” och stor hjälte för HV71

JÖNKÖPING. Hjälte i förlängningen, men nu riskerar Andreas Borgman att bli avstängd för armbågstacklingen på Per Åslund.

– Det är inte så att jag höjer upp armbågen, mer att han är lågt nere, säger HV-backen.

Sent i kväll meddelade referensgruppen att man anmält Borgman till disciplinnämnden. 

Det tog bara 1.26 in på den första förlängningsperioden innan Andreas Borgman kunde avgöra. En fin passning från Pär Arlbrandt gav HV-backen fritt läge i slottet.

– Jag försöker bara komma i en bra position, och när jag får pucken så har jag all tid i världen att lägga in den, säger Borgman.

Men det var en annan situation med Borgman som var ännu mer omdiskuterad. I den första perioden tacklade han Per Åslund så illa att Färjestadsspelaren tvingades bryta. TV-bilderna visade att Borgman träffade Åslund med armbågen, och efteråt hade han hjärnskakningssymptom.

– Han försöker bryta in i mitten, ganska lågt. Jag försöker bara stå upp med min överkropp. Det var inget mer med det. Om jag träffade med min armbåge? Jag vet inte, det är inte så att jag höjer upp armbågen, mer att han är lågt nere bara.

Är du orolig över att du ska bli avstängd?

– Det är man alltid när det är såna där grejor, men jag hoppas ju så klart att jag inte blir det.

I domarrummet en kvart

Det var upprört i Färjestad efter matchen, än mer eftersom det var just Borgman som avgjorde i förlängningen. Färjestadtränaren Leif Carlsson var upprörd efter matchen och stod inne i domarrummet i en kvart och diskuterade med domarkvartetten. Efteråt bekräftade domaren Marcus Linde för Sportbladet att situationen är uppmärksammad.

– Det är ju en situation som vi inte uppfattar något fel med lajv. I efterhand har vi så klart tittat på den och situationsrummet har fångat upp den. 

Vad tycker du om tacklingen när du sett den i efterhand?

– Nej, jag vill inte uttala mig om det. I och med att den är uppfångad av situationsrummet och referensgruppen så spelar det egentligen ingen roll vad jag tycker. De får sköta det nu, vi har missat den på isen, nu går den dit.

Sent i kväll meddelade SHL via sin hemsida att referensgruppen skickat en anmälan till disciplinnämnden. 

Andreas Borgmans avgörande mål i förlängningen betyder att HV71 nu leder med 3-0 i matchserien. 

– Det är ett jättebra läge för oss. Om vi fortsätter som vi gjort så tror jag att vi tar en fjärde seger i rad på fredag, säger han.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN